Narodni poslanik Srđan Milivojević pokušao je danas da obiđe ruskog aktivistu Petra Nikitina koji se nalazi na aerodromu u Beogradu i kome nije dozvoljen ulazak u Srbiju, međutim, nije uspeo. Nikitin je zbog cele situacije u kojoj se našao, i činjenica da nema naznaka razrešenja, najavio da će stupiti u štrajk glađu.

Milivojević je danas pokušao da dođe do Nikitina, ali mu to nije dozvoljeno.

Pročitajte još:

„Nažalost, ja sam danas došao do beogradskog aerodroma, ali sam zaustavljen ovde na ulazu dolaznog terminala i rečeno mi je da ne mogu da vidim aktivistu Nikitna. On ima srpsku ličnu kartu, a ja sam se predstavio da sam član skupštinskog odbora za ljudska prava i smatram da su ovom čoveku bitno narušena njegova i ljudska i manjinska prava“, istakao je Milivojević za N1.

On je takođe rekao da Nikitin već duži niz godina živi u Srbiji i da ima uredno prijavljenu adresu.

Peter Nikitin
Peter Nikitin

„Stupio sam u kontakt sa gospodinom Nikitinom i rečeno je da će on stupiti u štrajk glađu ako mu se ne usliši zahtev da uđe u Srbiju, pogotovo što u petak čeka važan sudski postupak vezan za privatnu stvar, kojI će odrediti sudbinu njegove dece. Odluku će doneti u narednim satima i o tome intenzivno razmišlja“, istakao je poslanik.

Ostatak govora možete pogledati u video snimku na početku teksta.

Podsetimo, ruski antiratni aktivista Petar Nikitin, jedan od osnivača Ruskog demokratskog društva, zadržan je noćas na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ kada je pokušao da uđe u Srbiju, gde živi duži niz godina.

BONUS VIDEO: Policija zabranila Nikitinu da nastavi uključenje u program N1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar