Španska policija i FBI tragaju za Srpkinjom Anom Knežević koja ne nestala pre dve nedelje Foto: Privatna arhiva

Državljanin Srbije David Knežević uhapšen je u nedelju na međunarodnom aerodromu u Majamiju zbog sumnje da je umešan u nestanak bivše supruge Ane Knežević u Madridu, kojoj se trag izgubio februara ove godine. Istraga u ovom slučaju traje mesecima, a sada su u javnost isplivale informacije da je osumnjičeni ucenjivao radnike u zajedničkoj firmi da se predstavljaju kao Ana i da otkažu polise osiguranja, ali i otvore račune u njeno ime.

Ana Knežević nestala je početkom februara ove godine u glavnom gradu Španije u kom je živela od decembra 2023, kako bi promenila okolinu i oporavila se od teškog razvoda od supruga. Nestala je 4. februara nakon što su sa njenog telefona prijateljima stizale poruke na lošem španskom jeziku. O nestanku je javnost obavestila njena prijateljica Sana Remo.

Pročitajte još:

Na dan nestanka nepoznata osoba obojila je sigurnosne kamere u zgradi u kojoj je Ana živela. Ona je takođe svojim prijateljima javila da neće biti dostupna nekoliko dana jer je upoznala osobu sa kojom ide na periferiju Madrida. Od prvog dana nestanka Anin suprug David Knežević je, prema rečima porodice i prijatelja, pokazivao sumnjivo ponašanje jer je odbio poligrafsko ispitivanje i da pomogne u potrazi.

Sada je i uhapšen, a policija ima čvrste dokaze protiv njega.

Ana Knežević (40) koja je misteriozno nestala u Madridu i kojoj se 2. februara gubi svaki trag Foto: Društvene mreže

Tokom istrage otkriveni su novi detalji slučaja, a većina tragova vodi upravo ka Davidu Kneževiću.

Kako su strani mediji preneli, navodno je Ana, mesec dana nakon što je nestala, pozvala je osiguravajuću kuću kako bi poništila tri polise usko vezane za kompaniju koju poseduju ona i David.

U toku istrage, policiji je bilo posebno sumnjivo što su se u pozadini, tokom pomenutog telefonskog poziva, čula deca, jer Ana i David nisu imali dece. Daljim proverama, utvrđeno je da je poziv stigao sa broja telefona koji je u vlasništvu kompanije Davida Kneževića, te da je on zvanično bio naveden kao vlasnik broja.

Policija je potom saslušala jednu radnicu zaposlenu u pomenutoj firmi, a kako je ona ispričala, David je 24. aprila ponovo od nje tražio da se lažno predstavi kao Ana i da kontaktira banku kako bi otvorila novi račun. On joj je tom prilikom dao broj socijalnog osiguranja nestale supruge koji je trebala da radnica iskoristi kao dokaz identiteta.

„Zaposlena je Kneževiću tokom telefonskog poziva rekla da joj nije prijatno da se predstavlja kao Ana jer je u pitanju osoba koja je nestala. Kao odgovor, Knežević joj je rekao da je to ‘neozbiljno’ i rekao da to treba da učini ako želi da primi platu. Tada je osumnjičeni navodno rekao da on ne može da pozove jer ima muški glas”, prenose mediji.

Podsetimo, Ani Knežević se trag gubi od februara ove godine.

Tokom vikenda lisice na ruke su stavljene njenom suprugu Davidu Kneževiću, inače srpskom državljaninu. Sumnja se da je on povezan sa nestankom Ane.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar