Foto:Nova.rs

Novosadski kriminalac Slobodan Milutinović zvani Snajper, za kojim je raspisana Interpolova poternica, uhapšen je juče u Madridu. Snajper je skoro godinu dana bio u bekstvu, nakon što je pobegao iz kućnog pritvora, a široj javnosti poznat je kao bivši vođa navijača FK "Vojvodina", ali i po podužem dosijeu i slučaju stravičnog zlostavljanja devojke u Novom Sadu.

Kako je naš portal ranije pisao, Snajper je tokom šetnje, maja prošle godine, pobegao iz kućnog pritvora u kome se nalazio i od tada mu se gubio svaki trag. Sada je uhapšen u Španiji po međunarodnoj poternici, a zasad nije poznato da li su ga i španski istražni organi tražili zbog nekog krivičnog dela.

Milutinović je odranije poznat istražnim organima u Srbiji – hapšen je nekoliko puta, a čak mu je zbog nasilja zabranjen pristup stadionu „Karađorđe“ kad FK Vojvodina igra utakmice.

Foto: Starsportphoto/Slobodan Milutinović Snajper

Novosađani kažu da je godinama strah i trepet u tom gradu, a povezivao se sa kriminalom, reketiranjem i nasilničkim ponašanjem.

Na njega je čak tri puta pokušan atentan postavljanjem eksploziva pod vozila.

Poslednji put je to bilo 2020. godine, kada je eksploziv postavljen pod „porše kajen“, koji je u vlasništvu Milutinovića. Milutinović, koji je u vreme eksplozije bio u „poršeu“, pukom srećom je ostao živ.

Pre toga mu je krajem oktobra 2018, na parkingu, u namerno izazvanom požaru izgoreo „volvo“. Nekoliko godina kasnije, tačnije u novembru 2013. godine, zapaljen mu je džip „mercedes“.

Milutinović je dovođen u vezu i sa napadom na mladića Nikolu Ć. (22) februara 2021. u klupskim prostorijama stadiona fudbalskog kluba Vojvodina u Novom Sadu.

Kako je naš portal ranije pisao, krivičnu prijavu protiv NN počinioca, Nikola je podneo dan kasnije, kada je i saslušan u prisustvu zamenika osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu. Iza napada su tada navodno stojali navijači FK Vojvodine, čiji je vođa bio upravo Snajper.

Snajper se iste godine ponovo zatekao u fokusu javnosti i to zbog hapšenja na Jahorini.

On je nedugo nakon toga podneo ostavku na funkciju člana Upravnog odbora FK Vojvodine.

Prebijanje devojke u stanu

Ipak, ono što je ponajviše zaprepastilo javnost jeste mučko prebijanje devojke U. O., u stanu u Novom Sadu. Milutinović je optužen da je 19. septembra 2021. godine u jednom stanu, tukao i maltretirao sugrađanku U. J. sa kojom je ranije navodno bio u emotivnoj vezi. Istraga je, međutim, bila proširena i na period pre toga, jer je navodno i ranije bio nasilan prema njoj.

#related-news_0

Kako su mediji tada pisali, oni su navodni bili u emotivnoj vezi više od godinu dana, posle čega je ona odlučila da je prekine, ali se on, navodno, nije mogao pomiriti sa raskidom, te ju je te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega je odveo u iznajmljen stan i tamo držao.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zbog tog slučaja, on je prvostepenom presudom osuđen na dve godine i šest meseci zatvora zbog prinude, lišavanje slobode i zlostavljanja devojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

On je do upućivanja na izvršenje kazne poslat u kućni pritvor, odakle je pobegao 5. maja prošle godine.

O torturi koju je preživela za „Blic“ je govorila mlada Novosađanka, koja je dobila status posebno osetljivog svedoka.

Bila je odlučna da stavi tačku i na komunikaciju sa njim, ali je upravo zato izašla u nedelju da se vidi sa njim kada ju je pozvao, kako bi mu to i rekla. To je bio trenutak kada ju je Milutinović oteo.

„Imala sam potrebu da mu kažem da svako od nas mora da nastavi svoj život. Nisam ni pomislila da će me oteti i tući. Ušla sam u kola i otišli smo u neki stan. Čim sam ušla on ga je zaključao i počeo da se smeje. Taj osmeh mi je već bio dobro poznat. Na moje pitanje zašto se smeje rekao mi je: “Videćeš, samo se opusti…” Počeli smo priču, a on mi je u jednom trenutku uzeo telefon i počeo da lista poruke i pozive. Nakon toga izvadio karticu i polomio je. Tada mi je rekao: “Dugo imaš ovaj broj, vreme je da ga promeniš…“, rekla je mlada Novosađanka.

Foto: Zoran Lončarević

Usledilo je stravično fizičko zlostavljanje.

„Bio je besan. Obratio mi se rečima: “Nećeš ti nigde, kraj je kad ja kažem”. Bila sam uplašena, sve me je bolelo od udaraca… Usta nisam osećala“, ispričala je za Blic devojka.

Nesrećna devojka je uspela da se spasi tako što je uzela telefon i poslala sestri poruku sa lokacijom i da joj je potrebna pomoć jer ju je Milutinović oteo, a on je priveden.

Milutinović ima podeblji policijski dosije.

Protiv njega je podneto 15 krivičnih prijava, između ostalog i za pokušaj ubistva 2017. u Beogradu, na stadionu u Humskoj ulici, kada je pretučen D. S. Kako su mediji prenosili ranije, sem za nasilničko ponašanje, protiv njega su podnete prijave i zbog ilegalnog oružja, trgovine drogom, nanošenja povreda, ugrožavanja sigurnosti.

Ima i osam osuđujućih presuda, od toga su tri bile uslovne.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za falsifikovanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare