Foto: Carrillo, CelebrityHomePhotos.com / Pacific coast news / Profimedia;Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia; Rob Todd / dmg media / Profimedia

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo naredbu o proširenju istrage protiv Ljubomira Romanova, Laure Radosavljević i Cristijana Jovanovića, zbog sumnje da su izvršili kriviča dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, više krivičnih dela pranje novca i više krivičnih dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

U toku su saslušanja osumnjičenih Ljubomira Romanova i Laure Radosavljević koji se nalaze u pritvoru, dok osumnjičeni Cristijan Jovanović nije dostupan pravosudnim organima Republike Srbije i protiv njega će biti stavljen predlog za određivanje pritvora Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Podsetimo, protiv osumnjičenog Romanova se u Velikoj Britaniji vodi krivični postupak zbog postojanja sumnje da je na navedeni način pribavio ukupno 26 miliona funti sterlinga i time oštetio Frenka Lamparda, bivšeg engleskog reprezentativca, zatim pokojnog Višaija Šrivadanapraba, bivšeg vlasnika FK „Lester“ i Tamaru Eklston, kćerku bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona i njenog supruga Džeja Rutlanda, dok je osumnjičeni R.K.R. osuđen u Švajcarskoj za izvršenje više provalnih krađa kojim je sebi pribavio korist od oko 250.000 švajcarskih franaka.

Ljubomir Romanov i Robert Konovalov Radosavljević su osumnjičeni da su novac koji su probavili krivičnom delatnošću davali ostalim pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe koji su potom novac ulagali u kupovinu skupocenih nekretnina na teritoriji Srbije, kao i luksuznih putničkih vozila i na taj način pokušali da ilegalno stečeni novac integrišu u legalne novčane tokove.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar