Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U postupku kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnog uređaja, kod poreskog obveznika I.Z., vlasnice trgovačke radnje i autoperionice "COLIN S & CAR WASH" iz Požege, danas oko 12 časova je došlo do fizičkog napada na poreske inspektore.

Napadnuti su inspektori N.M. i D.G. jer su, kako saznajemo, u postupku kontrole utvrđene nepravilnosti.

Pročitajte još:

„Suprug poreskog obveznika kod koga je vršena kontrola naneo je poreskom inspektoru N.M. teške telesne povrede (prelom ruke i kuka), pa je inspektor hitno prevezen u bolnicu u Užicu, gde je u toku operacija“, kaže izvor.

Povodom ovog nemilog događaja se oglasio i ministar finansija u Vladi Republike Srbije, Siniša Mali koji je ošto osudio napad na poreske inspektore.

„Najoštrije osuđujem ovaj nasilnički čin prema poreskom inspektoru koji je samo radio svoj posao, u interesu svih građana Srbije. Poreski inspektori su jako važni u sistemu javnih finansija, a rad poreskih inspektora ne sme biti ni na koji način ugrožen“, rekao je ministar i dodao:

„Povređenima želim brz oporavak, a privrednici moraju, svi do jednog, da poštuju zakone i propise naše zemlje i ne ometaju rad inspektora, a kamoli da ih fizički ugrožavaju“, piše Kurir.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare