Milan Radoičić i vila Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/Screenshot/Facebook/Kosvska policija

Na severu Kosova konfiskovana je imovina nekadašnjeg potpredsednika Srpske liste i kontoroverznog biznismena Milana Radoičića koji je u septembru prošle godine organizovao oružani sukob u Banjskoj. Akcija se odvijala u restoranu "Grej" u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i na jezeru Gazivode, gde se nalazi Radoičićeva vila. Oduzet mu je i apartman na šestom spratu zgrade u kojoj se restoran "Grej" nalazi.

Kako su izvestili lokalni mediji, plombiranje ovih objekata vršila je Agencija za upravljanje konfiskovanom imovinom po nalogu suda, a policija regiona Sever im je sa svojim jedinicama asistirala.

Foto: KoSSev

Kako je jevio KoSSev, iz restorana koji je predmet konfiskacije izneti su piće. hrana, jedan lap top, aparat za elektronsko plaćanje. Ujedno, spoljni inventar je unet unutra.

Foto: KoSSev

Iz restorana je u toku konfiskacije iznet i preparirani vuk, a zaposleni u restoranu je prethodno kazao medijima da to ne fotografišu i ne snimaju.

Novinar Radija Kontakt plus javlo je sa lica mesta da su službenici zamenili brave na vratima restorana.

Foto: KoSSev

U ovoj ulici bilo je primetno je jedno policijsko vozilo, dok su službenici pomenute agencije iz Prištine u zgradi, zajedno sa pripadnicima Kosovske policije.

Foto: KoSSev

Kada je reč o vili na jezeru Gazivode, kosovska ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu) još juče je objavila da je Agencija za upravljanje oduzetom imovinom pristupila identifikaciji imovine koja je zaplenjena nakon 24. septembra, uključujući i vilu na jezeru Gazivode u vlasništvu glavnoosumnjičenog za dešavanja u Banjskoj, Milana Radoičića, kao i drugu imovinu.

Ubrzo nakon oružanog sukoba u Banjskoj, javnost je prvi put imala prilike da vidi kako izgleda Radoičićev luksuzni objekat na gazivodskom jezeru, koji je od tada pod kontrolom policije.

Vila Milana Radoičića na Gazivodama
Vila Milana Radoičića na Gazivodama

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja (Xhelal Sveçla) potom je saopštio da postoji plan da se Radoičićeva vila pretvori u stanicu za jedinice Kosovske policije sa čamcima.

Vila Milana Radoičića na Gazivodama
Vila Milana Radoičića na Gazivodama

Srpska lista saopštila je danas, povodom konfiskacije nepokretne imovine Milana Radoičića u Kosovskoj Mitrovici, da je cilj kosovskih vlasti dodatna eskalacija situacije i proterivanje njegove dece, ali i zastrašivanje svih Srba porukom da im tu nema mesta.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, bivši potpredsednik Srpske liste i kontroverzni biznismen Radoičić preuzeo je odgovornost za organizaciju sukoba u Banjskoj 24. septembra prošle godine u kom su poginula trojica Srba i jedan kosovski policajac – Albanac.

Foto: Kosovo Government via AP, Ataimages

Uhapšen je u Beogradu, ali je posle saslušanja u Višem sudu u Beogradu pušten da se brani sa slobode. Tada je Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo istragu. Ni četiri meseca kasnije ta istraga ništa nije otkrila.

Takođe, kontroverzni biznismen s KiM se nalazi pod sankcijama SAD i Velike Britanije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare