Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Suđenje okrivljenom Urošu Blažiću, koji se tereti za ubistvo devetoro ljudi i ranjavanje još 12 osoba 4. maja prošle godine, nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu. Branilac Uroša Blažića zatražio je da članovi porodice Blažić ne svedoče. Oni su iskoristili pravo da ne svedoče zbog srodstva sa okrivljenim.

Tužilac je zatražio kaznu za Blažiće, jer su pozvani na sud, kako je rekao, advokat ne može biti branilac svedoka jer to nije dozvoljeno.

Pročitajte još:

Podsetimo, danas bi trebalo da svedoči Nemanja Ilić, jedan od retkih koji su preživeli masakr Uroša Blažića (21) u selima kod Mladenovca, ali je tom prilikom teško ranjen. Na prethodnom suđenju trebao je da bude saslušan, ali je izostao zbog lošeg zdravstvenog stanja. Danas je na suđenje dovezen sanitetom Hitne pomoći iz Smedereva.

Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Na današnje ročište pozvano je deset ključnih svedoka, uključujući Biljanu Blažić, majku okrivljenog, njegovog prijatelja Nikolu Đorđevića, kao i Uroševu bivšu devojku A. D.

Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ožalošćeni članovi porodica i na današnje ročište došli su sa majicama na kojima su fotografije ubijenih mladića i devojke.

Zašto je ubio i ranio svu našu decu?

Podsetimo, prethodno ročište obeležili su potresni iskazi oštećenih. Mladić Marko Mitrović, jedna je od devet žrtava ubice Blažića, a bolne reči njegovog oca Dragana odjekivale su sudnicom na prethodnom suđenju.

Jedan od razloga okupljanja kobnog 4. maja u Ravnom gaju kod Malog Orašja jeste i to što se sestra stradalog Marka Mitrovića porodila, a on je postao ujak. Nažalost, Marko je bio jedan od onih koji je na mestu ubijen, jer ga je metak pogodio direktno u glavu. Njegov otac Dragan Mitrović rekao je na prošlom suđenju da se svom mrtvom sinu zakleo da će pravda biti zadovoljena.

Suđenje Urošu Blažiću Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Kao prvo, mi ovde slušamo ceo dan kuknjavu njih dvojice kako su njihovi životu teški i kako su oni loše živeli, ali nismo čuli odgovor. Zbog čega je ubio mog sina Marka? Zbog čega je ubio mog sinovca Petra? Zbog čega je ranio moju sinovicu, zašto je ubio i ranio svu našu decu? On treba da ogovora na naša pitanja, a ne da nam ovde govori šta on hoće. Ko su oni bre? Niko drugi do ubice i monstrumi“, rekao je Mitrović na prošlom suđenju Urošu Blažiću.

Bonus video: Uroš Blažić priznao da je počinio masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar