Foto:Ivan Dinić/Nova; privatna arhiva; JK Putevi Srbije

Pune četiri godine nakon nesreće, pa čak i nakon završenog suđenja, u kojoj je na naplatnoj rampi Doljevac stradala Stanika Gligorijević, JP “Putevi Srbije” ustupilo je redakciji Nova.rs snimke sa četiri kamere. Međutim, i dalje nema snimka na kojem se jasno vidi ko je sedeo za volanom automobila koji je izazvao nesreću, a u kojem je u tom trenutku bio i tadašnji direktor JP Koridora Srbije Zoran Babić. Kako za Nova.rs govori advokat Boža Prelević, zanimljiva je činjenica da su snimci dostavljeni tek nakon pravosnažne presude.

Pravni zastupnik porodice Gligorijević, advokat Boža Prelević navodi za Nova.rs da objavljeni snimci njemu ništa ne znače.

„Prvo, snimke nesreće je izuzela policija i dostavila ih tužilaštvu. Takvi snimci koji su sada objavljeni nisu dostavljeni tužiocu, ni sudu, a ni advokatu. Druga stvar, sud ne funkcioniše tako što čita novine. Oni bi trebali snimke da dostave porodici i advokatu i da napišu da su to snimci uzeti s njihovih nosača zapisa i da su originalni. Jer ako nisu, koga mi da tužimo? Novine? Ovo ne sme da ide ovako, ovo je sve igranje. Krivično delo je ako vi sav materijal ne dostavite tužilaštvu“, kaže advokat Prelević.

Foto:privatna arhiva

Kako dodaje, on će tražiti zvanično da mu se dostave snimci, ali i da dobije potvrdu i potpis da se radi o originalnim snimcima.

„Postavlja se pitanje, zašto oni to dostavljaju nakon pravosnažne presude, to je baš zanimljivo. Ako oni nama dostave snimak na CD-u, mene interesuje da neko izvrši uvid da li su to snimci s njihovih nosača, a ako to nije tako na nosaču već prebačeno na CD, onda se zapitajte kakve su mogućnosti. Ni ja, kao ni porodica nastradale Stanike, nikad nismo dobili snimak s prednje kamere gde se vidi ko je gde sedeo i ko bi mogao biti vozač“, navodi Boža Prelević.

Podsetimo, Stanika Gligorijević tragično je nastradala na naplatnoj rampi Doljevac, 31. januara 2019. godine, kada je iz pravca Niša na vozilo u kome se ona nalazila naletelo vozilo „Koridora Srbije“. Za tu nesreću osuđen je na 4 godine i 6 meseci zatvora Dejan Stanojević, vozač automobila „Koridora Srbije“ u kome se nalazio i tadašnji direktor ovog preduzeća i visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), Zoran Babić, koji je oslobođen svake odgovornosti.

VIDEO: Vučić se raspravljao sa Žaklinom Tatalović o Doljevcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar