Dan nakon što je objavio tekst o tome da je pomoćnik načelnika UKP-a Nevenko Marić osuđen za mobing nad majorom u penziji i nekadašnjim inspektorom SBPOK-a Predragom Simonovićem „Danas“ saznaje da je Marić tužio narodnu poslanicu, pukovnicu policije u penziji Slavicu Radovanović.

Marić je, kako piše Danas, Radovanović tužio zbog povrede časti i ugleda, jer je u jednoj televizijskoj emisiji kritikovala tadašnjeg ministra policije Bratislava Gašića, naglasivši da štiti kriminalce u MUP-u, kao i da načelnik jednog odeljenja u SBPOK-u ne može da sprovodi niz mera i radnji koje direktno krše procedure, te da bi zbog toga trebalo da snosi disciplinsku i krivičnu odgovornost.

Nevenko Marić od poslanice u tužbi traži odštetu od čak 1.500.000 dinara.

Radovanović je ovu izjavu dala u oktobru 2023. godine kada je bila aktuelna afera oko žandarma Nenada Vučkovića Vučka, a koju je objavio portal KRIK. Tada su objavljeni audio snimci na kojima Vučković razgovara o kriminalnim aktivnostima sa članovima grupe pokojnog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

KRIK je u sklopu ove priče objavio i službenu belešku u kojoj Nenad Vučković izjavljuje da je bio na mestu ubistva Saleta Mutavog i da je on uzeo telefone koji su pripadali ubijenom, a zatim ih uništio.

Ovu službenu belešku potpisao je lično Nevenko Marić, koji je kasnije napredovao na mesto pomoćnika načelnika UKP-a.

Slavica Radovanović za Danas potvrđuje da ju je Marić tužio i kaže da je zatečena ali i zgrožena tužbom.

„Ni u jednoj svojoj izjavi nisam spomenula ime Marića, niti se termin ‘kriminalci u MUP’ odnose na njega. To što se on prepoznao je njegov subjektima osećaj, i ne vidim uopšte bilo kakav osnov za podnošenje tužbe, osim zaustavljanja da pričam o politizaciji i aferama u MUP-u, jer Marić nije tužio ni jedne novinare niti novinara koji su pisali o njem, nego samo mene“, kaže Slavica Radovanović.

Ona izražava sumnju da Marić ovu tužbu nije podneo samoinicijativno.

„Mislim da je tužba podneta jer me je prethodno tužio načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić i da je on uticao na Marića da me tuži, kako bi me zaustavili ili zastrašili da ne pričam više o nepravilnostima u MUP“, naglašava Radovanović.

Iako je zajedno sa Draganom Timotijevićem pravosnažno osuđen za mobing nad Predragom Simonovićem, Marić je u međuvremenu napredovao do drugog čoveka UKP-a. Njegov i Timotijevićev mobing nad Simonovićem MUP je koštalo 1.500.000 dinara, koji se finansira iz budžeta Republike Srbije, pa se slobodno može reći da su građani Srbije platili zlostavljanje na radu Predraga Simonovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare