Dijana Ilić Foto: Ivan Popović/Nova.rs

Dijana Ilić (51) koja je uhapšena zbog, kako je saopšteno iz PU Bor, "napada na slubeno lice" puštena je na slobodu nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu. Ona je za portal Nova.rs ispričala detalje koji su se toga dana desili, kada je, kako tvrdi, dobila udarac pesnicom u glavu od načelnika PS Majdanpek.

„Otišla sam da vidim dete koje je uhapšeno, pošto je dijabetičar i tada su mi svi policajci rekli da je dobro, i bili su jako fini prema meni. Nakon toga sam otišla u apoteku da mu kupim aparat za insulin i vratila se u stanicu policije da mu odnesem. Javila sam se dežurnom policajcu koji je bio na ulazu i rukom mi je dao znak da mogu da uđem da mu odnesem aparat“, počinje priču Dijana, za portal Nova.rs.

Kako kaže, nakon što je ušla u stanicu i krenula ka drugom spratu, iz prostorija prijemnice neko joj se obratio.

„Iza mene se na stepenicama pojavio neko ko mi se obratio sa ‘gde si ti pošla?’, odgovorila sam da sam pošla sinu da odnesem insulin, a zatim dobila ‘more marš u pi*ku materinu’. Spustila sam se naniže da pitam dežurnog da li je čuo, on je samo slegao ramenima“, kaže Dijana.

Pročitajte još:

Naša sagovornica tvrdi da nije znala ko je osoba.

„Nisam znala ko je čovek koJji mi se obratio, a nakon prve rečenice rekao mi je ‘rodila si još jednog narkodilera’. Na to sam mu odgovorila da i iznad njega postoji neko, misleći na ministra policije“, priča Dijana.

Dijana Ilić Foto: Ivan Popović/Nova.rs

Nakon toga, nastavila je svojim putem ka drugom spratu kako bi odnela insulin do policajaca.

„Pošao je za mnom, nije mi se obraćao, kada sam uručila policajcu na vratima kesu sa insulinom i okrenula se da pođem, načelnik me je udario grudima i odgurnuo. Pitala sam u čemu je problem, a on je udarajući se u grudi rekao ‘ja sam ovde glavni’, nakon čega sam mu ponovila da i iznad njega ima nekog“, kaže Dijana, koja je i sada uznemirena dok prepričava događaje iz policije.

„Nakon te moje rečenice osetila sam udarac pesnice u desnu slepočnicu, a levom stranom glave sam udarila u vrata nakon čega sam vrisnula“, priča uznemirena Dijana.

Ona tvrdi da ni pre udarca a ni nakon toga nije uzvratila nijednim potezom, te da nije napala službeno lice, zbog čega je i uhapšena.

„Nijednog trenutka ga nisam dotakla, on je mene udario, ne ja njega. Moj sin kada je video, skočio je i pitao ‘što mi, bre, udari majku’. Nije ga napao, ali su ga policajci odmah vezali, spustili mu glavu a on je prišao i šamarao ga“, drhtavim glasom priča Dijana.

Dijana Ilić
Dijana Ilić Foto: Privatna arhiva

Nakon cele situacije u stanicu policije je došla ekipa Hitne pomoći.

„Nakon udarca neko me je povukao za ruku od čega imam modricu, ne znam tačno ko. Hitna je došla u policijsku stanicu nakon pola sata i ukana mi je pomoć, za šta imam i izveštaj. Od udarca me je glava bolela tri dana, i čak sam tri puta povraćala u samoj stanici, pritisak mi je bio 170 sa 90. Glavobolju i povraćanje sam imala i u pritvoru u Neogotinu, zbog čega sam odvedena i tamo u Hitnu službu. A ovde su mi lekari rekli da sam možda imala i blaži potres mozga od udarca“, kaže Dijana.

Planira da pokrene postupak i da traži da se ispita ceo slučaj

„Ne opravdavam postupak svog sina, ali neka se time bavi sud. Svakako smatram da niko nema pravo da batina, a posebno ne policija. Tražila sam i snimke sa kamera, ali u policiji naravno nemaju kamere da bi mogli da biju ljude, to sam i u tužilaštvu rekla. Prijaviću ceo slučaj Unutrašnjoj kontroli Ministarstva unutrašnjih poslova“, kaže Dijana.

#related-news_0
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar