Foto: Prinscreen/Twitter

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kome se vidi kik-bokser Ljuban Hofman Vidović, kako sa grupom mladića preti radnicima kafića, kao i vlasniku. Kako se navodi reč je, navodno, o lokalu "Street" u Modriči u Republici Srpskoj. Brat kik-boksera snimljen je, pre nekoliko meseci, sa grupom batinaša koju je predvodio generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, pred SNS miting u Pančevu.

Na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži „X“, vidi se trenutak kada Vidović upada u lokal sa grupom krupnijih muškaraca, a potom zahteva od radnika da preko telefona pozovu vlasnika.

U jednom trenutku Hofman govori da je „Tupešin kum“.

Izvesni Tupeša je maja ove godine snimljen sa grupom batinaša iz Pančeva, u društvu generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića i to neposredno pred veliki miting Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.

Tupeša je navodno bio umešan u prebijanje mladića iz Republike Srpske, a reč je o muškarcu koji je vlasnik teretane.

Interesantno je da je na tom snimku sa batinašima i Nedićem i Miljan Vidović Hofman, brat Ljubana koji je usnimljen kako preti radnicima.

Na snimku koji se pojavio na mrežama vidi se kako kik-bokser Vidović upada u lokal i govori:

„Šta se radi ovde, gde je crv, crvić mali? Aj zovi ga“, kaže Vidović u jednom trenutku, obraćajući se radniku.

Potom piše nešto na papiru i naređuje radnicima da pomenuti papir drži na vratima lokala.

„Ovo da stoji na vratima, da je crv cinkaroš“, kaže Vidović.

Foto:printscreen/TV SPORT KLUB

Potom uzima telefon od radnika koji je zvao, kako se pretpostavlja, vlasnika i govori sledeće:

„Ej alo, ovde Hofman, kum Tupeše, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l jasno?“

Pročitajte još:

Potom odlaze iz kafića.

Podsetimo, Tupeša koga pominje Vidović je inače blizak Novaku Nediću, generalnom sekretaru Vlade. Snimljen je sa Nedićem maja ove godine, kao i sa grupom od tridesetak nabildovanih muškaraca, koji su izlazili sa splava na dan kad su tamošnji paori ulazili u treći dan blokade saobraćajnica, nezadovoljni državnim dotacijama.

Novak Nedić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nedić je u proteklom periodu često povezivan s kriminalnim grupama u Srbiji, a pogotovo sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka.

Direktni dokazi o vezama Nedića i Belivuka pojavili su se prošle godine, kada je nedeljnik NIN došao u posed službene beleške policije od 11. oktobra 2018, koja pokazuje kako je Nedić štitio tu kriminalnu grupu. Sudeći prema tom dokumentu, hapšenje huligana, među kojima su bili i pripadnici navijačke grupe Janjičari koju je predvodio Belivuk, a koji su upali i demolirali klub Komitet, sprečio je upravo generalni sekretar Vlade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare