Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv P. B. (42) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletne dece.

Osumnjičena se tereti da je od 2018. pa do kraja 2021. godine, kao roditelj, grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja, zapustila svoje dve maloletne kćeri, rođene 2008. i 2011. godine, a o kojima je bila dužna da se stara, te o svojim ćerkama nije vodila računa i nije brinula o njima, nije ih negovala već je dozvolila da iste žive u nehigijenskim uslovima, iste nisu nastavile započeto školovanje, nije vodila računa o njihovom zdravstvenom stanju, a iste su često boravile na ulici i bile izložene opasnosti.

Pročitajte još:

Pored napred navedenog, okrivljena nije preduzela nijednu meru kako njen emotivni partner ne bi seksualno zlostavljao jednu od njene dve maloletne kćeri, iako je o tome bila obaveštena od strane same oštećene, te se protiv A.S. emotivnog partnera okrivljene, vodio postupak pred Višim sudom u Beogradu.

„U odnosu na okrivljenu od strane Osnovnog suda u Pančevu doneta presuda 2022. godine kojom je ista potpuno lišena roditeljskog prava u odnosu na obe maloletne oštećene. Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljenu oglasi krivom te je osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci“, navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

VIDEO: Crni bilans nesreća u namenskoj industriji: Ljudski faktor ili sistemski propust

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar