Foto:instagram.com/aleksandar_kk; KRIK/facebook/Aleksandar Papić; Tamara Marković/Nova.rs;Stefan Tomasevic/ATAImages;

Na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, povodom optužbi da su prali novac stečen kriminalnim putem, ponovo je pomenut biznismen Aleksandar Papić. Njena je još tokom istrage jedan od vođa grupe, Miljković, optužio da mu je on dao skupoceni "roleks" koji mu je oduzet, a sam Papić saslušan je od strane tužilaštva gde je negirao bilo kakvu saradnju s klanom. Ipak, Papića nisu pomenuli samo okrivljeni, već i pojedini svedoci poput ugostitelja Aleksandra Kajmakovića, zvanog Aca Bosanac.

Miljković je ponovo na današnjem suđenju pomenuo Papića, kao i da mu je on dao „roleks“, vredan više od 10.000 evra koji mu je zaplenjen. Papić se i tokom istrage protiv pomenutog klana pominjao, a upravo Miljković ga je označio osobom koja im je davala novac za usluge koje su činili za Srpsku naprednu stranku (SNS).

I sam Papić je saslušan tokom istrage, gde je tvrdio da nije tačno da je poklonio ikakav sat, već da je isti od njega otkupio Miljković. Papić se u samoj istrazi protiv Belivuka u više navrata pominje, te su brojni svedoci iznosili različite optužbe na njegov račun. Tako je o njemu pričao i ugostitelj Aca Bosanac koji je, takođe, saslušan tokom istrage.

Foto: Instagram/aleksandar_kk

Kajmaković je rekao da je sa Papićem planirao da uđe u posao oko lokala na Trgu Republike, ali da se taj plan izjalovio. Istakao je da je Belivuka i Miljkovića upoznao zbog poslova obezbeđenja lokala i to 2019. godine. Potom je tokom saslušanja upitan za izvesnog ugostitelja Eduarda L.J., koji je takođe saslušan tokom istrage protiv Belivuka i koji je u svom iskazu optužio Acu Bosanca, kao i biznismena Aleksandra Papića, da su mu poslali Belivuka i Miljkovića kako bi ga izbacili iz lokala na Trgu Republike.

Pročitajte još:

Kajmaković je izjavio da poznaje Eduara L. J, da je on godinama držao lokal na Trgu Republike, te da zna da je Papić raskinuo njegov ugovor sa firmom „Ineks“ koja je bila vlasnik tog prostora. Istakao je da ga je Papić potom pitao da li on želi da preuzme taj ugovor i tu otvori lokal. Na pitanje tužioca odakle poznaje Papića, svedok je odgovorio da ga poznaje preko Nebojše Stefanovića.

Potom je u iskazu govorio o spornom lokalu na Trgu Republike.

„Što se tiče Italijanovog (Eduardo L. J.) lokala, Papić je Kajmakoviću rekao da je njemu raskinut ugovor i pitao je svedoka da li hoće sa njm tamo da otvori neki lokal. Svedok mu je odgovorio da je to dobar lokal i složio se sa tim, pa su sklopili neki interni dogovor. Papić mu je rekao da će Italijan izaći brzo. Ipak, posle jedno mesec dana Papić mu je rekao da Italijan neće da izađe iz lokala zato što je Joca Amsterdam (Sreten Jocić) u priči sa njim i da drže zajedno lokal. Rekao mu je da treba da se plati da bi oni izašli, i to 200.000 evra. Pitao je Papića da li je to sigurno, a Papić mu je rekao da jeste, da spremi pare, a da će oni izaći“, navodi se u optužnici, odnosno u Kajmakovićevom iskazu.

Foto:KRIK/facebook/Aleksandar Papić (desno)

Kako je naš portal pisao pozivajući se na navode iz optužnice, Kajmaković je dao novac, međutim, narednih mesec ili dva ništa se nije dešavalo. Papić mu je govorio da će biti danas, sutra, a ni nakon izvesnog vremena ništa se nije dešavalo, iako je dao novac u lokal nije ušao.

Tvrdio da nisi imali nikakav posao

Nakon što je svedoku predočen deo iskaza Papića u kome je on rekao da ne poznaje Eduarda L. J. i da nikad nije radio nešto u vezi sa „Ineksovim“ restoranom na Trgu Republike, kao i da poznaje Acu Bosanca, ali da nikad nisu imali poslovni aranžman vezan za „Ineks“, Kajmaković je odgovorio da to nije istina, i da je sve možda bila Papićeva prevara.

Kajmaković je istakao i da je čuo da Eduardo L. J. pričao po gradu da nije dobio novac, te je ugostitelj još jednom naveo da je novac dao, ali je išao preko posrednika. Odnosno, sa Eduardom se nije viđao. O navodima Eduarda L. J. da je Kajmaković dao 250.000 ili 300.000 evra Belivuku i Miljkoviću da ga izbace iz lokala, Aca Bosanac je negirao da je to učinio.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Kajmaković je istakao i da ne zna ko je danas vlasnik pomenutog lokala, da je čuo po gradu da je Papić i izvesni Strahinja Danilović, koga je upoznao upravo preko Papića i koji se u to vreme predstavljao kao direktor „Ineksa“.

Tokom istrage, Kajmaković je istakao i da je ukupno za lokal Papiću dao između 350.000 i 400.000 evra.

#related-news_1

Podsetimo, sem Marka Miljkovića i Veljka Belivuka optužnicom za pranje novca su obuhvaćeni i njihove supruge Bojana Belivuk, Tanja Miljković, kao i Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Tanja Miljković supruga Marka Milkovića Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Okrivljeni pripadnici ozloglašenog klana novac su ulagali u nekretnine, skupocene predmete, ali i automobile. Prilikom hapšenja kod njih je zaplenjen novac, ali se pretpostavlja da to nije ni deo novca koji su proteklih godina „zaradili“ činjenjem krivičnih dela.

VIDEO: Upad klana Belivuk u hotel Life design

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare