Kamion
Foto: Shutterstock

Policija je danas u Kruševcu isključila iz saobraćaja vozača koji je upravljao kamionom s prikolicom sa više od dva promila alkohola u organizmu, u stanju potpune alkoholisanosti i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

„Ovakvi i slični primeri predstavljaju grubo kršenje propisa i nepokazivanja obzira prema ostalim učesnicima u saobraćaju, odnosno nasilničku vožnju“, naveo je MUP u saopštenju.

MUP je apelovao da učesnici u saobraćaju, ukoliko konzumiraju alkohol, „ne upravljaju vozilom i ne ugrožavaju ni sebe, ni ostale učesnike u saobraćaju“.

Istovremeno, MUP ukazuje da je „od početka godine povećan broj poginulih zbog posledica teških saobraćajnih nezgoda u kojima je jedan od uzroka vožnja pod dejstvom alkohola“.

„Saobraćajna policija će se, do kraja turističke sezone i dok traju letnje manifestacije, maksimalno angažovati na otkrivanju prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, ali neophodno je da svaki vozač preuzme deo lične odgovornosti prilikom upravljanja vozilom“, ističe MUP.

***

BONUS VIDEO – Pružni prelaz Petka kod Lazarevca na kom se dogodila teška saobraćajna nesreća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar