Iseljenje porodice Pavlović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv B. M. (49) iz Suvodola zbog sumnje da je učinio tri krivična dela nasilje u porodici na štetu članova svoje porodice.

Okrivljeni je u alkoholisanom stanju prvo ugrozio spokojstvo svoje supruge, a potom je fizički napao i svoje maloletne ćerke. Oštećene su zadobile udarce rukama, a pored toga, okrivljeni je u jednom navratu upotrebio i metlani deo noža kojim je udario maloletnu oštećenu.

U ranijem periodu prema okrivljenom su bile izricane hitne mere zbog nasilja u porodici prema istim oštećenima. Prikupljeni dokazi ukazuju da je nasilje vršeno više godina u kontinuitetu.

Uzimajući u obzir sve relevantne okolnosti koje su od uticaja na vrstu i meru krivične sankcije u konkretnom slučaju, tužilaštvo je stavilo predlog da se okrivljeni osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 4 meseca. Pored ovog, predloženo je produženje pritvora, kao i mera bezbednosti lečenja alkoholičara u ustanovi, obzirom da je delo učinjeno usled zavisnosti od upotrebe alkohola.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar