Ilustracija Foto: MUP Srbije

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema osumnjičenom I. S. (44) koji se sumnjiči da su izvršilo krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, za koje je zaprećena kazna zatvora od 1 do 8 godina, određen je pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke, kao i da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti delo.

Osumnjičenome se na teret stavlja da je navedeno krivično delo izvršio na taj način što je svojim taksi – vozilom, za novčanu naknadu od više stotina eura, prevozio četiri državljanina Avganistana od prihvatnog centra „Preševo“ do severa Republike Srbije, nakon čega bi oni nastavili put do granice i istu nelegalno prešli u nameri da dalje tranzitiraju prema Evropskoj Uniji.

Pročitajte još:

Osumnjičeni je u noćnim satima zaustavljen od strane policijskih službenika PU Smederevo, na delu državnog puta A1 na benziskoj pumpi u blizini mesta Mihajlovac, nakon čega je po nalogu tužilaštva izvršen uviđaj a osumnjičenome određeno i zadržavanje.

BONUS VIDEO: Hapšenje makroa – akcija MUP-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar