Petar Panić Pana i nejgovi sinovi Miloš i Uroš, osumnjičeni da su organizovali prostituciju Foto: Privatna arhiva; Instagram; Shutterstock

Uroš i Miloš Panić, sinovi Petra Panića, kuma predsednika Republike Aleksandra Vučića mesecima se nalaze "u bekstvu" i vode luksuzan život u zemljama u okruženju dok ih Srbija "potražuje" za ozbiljno krivično delo, posredovanje u prostituciji i trgovinu ljudima. I pored činjenica da se Panići mesecima kreću po zemljama u regionu, Srbija još uvek nije našla za shodno da za njima raspiše međunarodnu poternicu već lokalnu, bar zbog činjenica da čak i ne kriju u kojim zemljama borave.

Zapravo, pitanje je da li je poternica za Urošem i Milošem Panićem uopšte raspisana, ili je tako samo saopšteno medijima da bi se smirila javnost. Proteklih meseci Panići su usnimljeni u noćnom provodu u Hrvatskoj, a zatim je jedan od njih, Uroš, tokom vikenda priveden u Crnoj Gori. Ni hrvatska ni crnogorska policija ništa nisu učinile po pitanju stutusa Panića jer jednostavno za njima nije raspisala međunarodna poternica te su im ruke “vezane”.

Pročitajte još:

Advokat Ivan Ninić u razgovoru za Novu ističe da je jasno i zašto je ovakva situacija – potrebna je politička volja.

„Porodica Panić i ti mlađi Panići su promoteri erodiranja pravne države u Srbiji i pokazatelji bezakonja i anarhije u kojoj živimo. To što su oni nedostupni našim vlastima i što ih niko ne potražuje, pokazuje da ne funkcionišu institucije, da su i policiji i tužilaštvu vezane ruke i da je potrebna politička volja da bi neko, iz kruga bliskog Aleksandru Vučiću, odgovarao za neko delo koje mu se stavlja na teret. Pokazalo se da su kumovi moćniji od države, kako na primeru Nikole Petrovića, tako i na primeru Uroša i Miloša Panića, zapravo cele porodice Panić“, objašnjava advokat.

Po njegovim rečima, tačku na slučaj Panić policija i tužilaštvo bi mogli da stave za 48 časova, kada bi postojala politička volja za tim i kada bi dobili odrešene ruke.

Ivan Ninić Foto: Nova

„U ovom slučaju predizborni slogan „Za našu decu“ dobija potpuno novo značenje. Vidimo da se za neku decu čine neke stvari koje nisu po zakonu. Pitanje je ko im je dojavio da treba da napuste zemlju i ko ih je pustio da pređu granicu i otputuju iz Srbije. Oni se i ne kriju, kače fotografije iz provoda na društvene mreže i svima se podsmevaju. Njih bi predsednik Vučić mogao da imenuje za ambasadore razrušene pravne države u regionu. Takođe, takvim ponašanjem oni šalju lošu poruku. Mladi nisu glupi, oni mogu da vide da uz dobra poznanstva i veze sa vladajućom strankom, samo je nebo granica i sve je omogućeno“, objašnjava Ivan Ninić.

Iako je protiv Uroša podent trocifreni broj prekršajnih prijava u saobraćaju, a sada i krivična prijava za ozbiljno krivčno delo, posledica po njih nema i to je poraz države, pre svega policije i pravosuđa.

„Ne bi me čudilo da su u toku pregovori oko aranžmana za povratak braće Panić, koji će doći kada se dogovore, možda biti neko kratko vreme, nedelju-dve u pritvoru, dok se ne postigne neki sporazum o priznanju krivice ili nešto slično. Ja ne mogu da zamislim situaciju da braća Panić završe u ozbiljnom zatvoru, na odsluženju kazne, kao obični smrtnici“, objašnjava Ivan Ninić.

Foto: printscreen Instagram/mupsrbije

Inače, nedavno privođenje Uroša Panića u Crnoj Gori nije prvi put da je lišen slobode u toj državi. On je u avgustu 2022. godine, takođe u Budvi, vozio po svom običaju i ušao u suprotan smer da bi izbegao policiju. Ipak, uhvaćen je u hotelu, pa je morao da plati kaznu od 300 evra.

U srpskoj javnosti Uroš Panić je poznat po svojim tik tok klipovima u kojima se vidi kako divlja beogradskim ulicama, vozi u suprotnom smeru, vozi u rikverc, ismejava i vređa saobrćajne policajce. Vozio se luksuznim „lamborginijem“, a policajci su svojevremeno, kada već nisu mogli Uroša, „uhapsili“ luksuznu limuzinu uz veliku pompu.

Ipak, „lamborgini“ nije dugo ostao u graži MUP-a, jer je policija morala da ga vrati jer je vlasnik limuzine rent-a-kar agencija čiji je vlasnik Urošev i Milošev otac, Petar Panić, kum Aleksandra Vučića.

Sada se susreću sa ozbiljnim optužbama i to za trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji.

BONUS VIDEO: Uroš Panić i njegova vožnja kroz Beograd

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare