Nestala devojcica Danka ima 2 godine u Banjskom polju Foto:Facebook/Jovana Dragomirovic

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju u Boru, a potraga za njom traje danima. Policajci danima pročešljavaju teren u Banjskom polju, roditelji deteta nekoliko puta su saslušani, ali nijedan trag ne ukazuje na to šta se dogodilo dvogodišnjoj devojčici.

Tokom prethodnih dana nadležni su teškom mehanizacijom čistili teren u okolini imanja porodice Ilić u Banjskom polju, a juče su došla dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni su započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica.

Foto: MUP

Naime, specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, juče su od ranih jutarnjih časova, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora.

Tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

Pročitajte još:

Takođe, majka nestalog deteta Ivana Ilić u petak je ponovo pozvana u policijsku stanicu, gde je po četvrti put saslušana.

Ona je dovedena na razgovor povodom informacija do kojih je došao MUP operativnim radom ali i povodom informacija koje stižu policiji preko srpske verzije sistema „Amber alert“ u vezi sa nestalom devojčicom.

Foto: Facebook

MUP se dosad nije oglasio o saslušanima roditelja nestale devojčice.

Ono što je poznato jeste da su roditelji razdvojeni.

Takođe, prema saznanjima Nove, otac Miloš Ilić je ranije poligrafski testiran. Sem njega, više osoba je povrgnuto poligrafskom testiranju, a zasad nisu poznati rezultati.

Potraga za devojčicom Dankom, četvrti dan Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Beogradski mediji preneli su informaciju i da je prošao poligraf, ali se nadležni o tome nisu oglašavali.

Tokom jučerašnjeg dana uhapšen je i jedan policajac iz Bora zbog sumnje da je odavao poverljive informacije iz istrage o nestanku male Danke.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

Podsetimo, devojčica Danka nestala je u utorak oko 13.45 časova i od tada joj se trag gubi.

Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Zbog Dankinog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“, srpska verzije „Amber alerta“.

VIDEO: Akcija MUP – potraga u Boru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar