Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

David Knežević, suprug nestale Ane, otišao je u Srbiju po njenom nestanku i odbio je da pomogne u potrazi, tvrdi Sana Reme, najbolja prijateljica žene kojoj se gubi svaki trag nakon odlaska u Španiju.

Kako prenose strani mediji, Ana je prolazila kroz težak period zbog razvoda od supruga Davida, a nestala je u Madridu gde je došla 2. februara na odmor.

Pročitajte još:

„Predložila sam mu da se nađe sa mnom u Madridu da pomogne u potrazi za Anom. Ali nije došao u Madrid, ja sam ponovo stupila u kontakt sa njim tog petka gde mi je rekao da je otišao u Srbiju“, rekla je Sana Reme.

Suprug nestale žena, srpskog porekla, nije se oglašavao povodom nestanka. Anini prijatelji istakli su da su sa njenog telefona dobili poruke u kojima im je rečeno da će biti nedostupna nekoliko dana, što im je izgledalo sumnjivo, te je Sana odmah kontaktirala Aninog supruga.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Anin brat i njena prijateljica imali su poslednji kontakt sa njom kada im je pisala da je na ulici srela nepoznatu osobu koja je divna i da će otići u njegovu kuću, koja se nalazi na dva sata vožnje od Madrida. Sumnju je probudila poruka na špnskom upućena bratu koja je izgledala kao da je sastavljena preko „Gugl prevodioca“.

„Da Ana sretne nepoznatu osobu i nestane bez traga, to je nemoguće. Odmah sam joj rekla da mi pošalje lokaciju i da mi objasni šta se događa. Pošto mi se nije javljala do nedelje, lično sam kontaktirala policiju u Madridu, gde sam i došla 8. februara. Policija je saopštila da je sudija odbio njihov zahtev da se pristupi njenom stanu i telefonskoj evidenciji, rekavši da bi ovo mogla biti samo nestala osoba, da to ne shvataju ozbiljno“, rekla je Reme, a preneo Daily mail.

Ana Knežević, SMS poruke Foto:shutterstock; printscreen/NewsNation

Zabrinuti brat istakao je da smatra da vlasti u Španiju neće adekvatno da se bave slučajem nestale žene. On sumnja da mogu da reše ovaj slučaj i da ga je posebno šokirala činjenica što nemaju inspektore koji govore engleski.

Kako su komšije bračnog para ispričale, njihova kuća je bila opremljena sigurnosnim kameram i David je vrlo često motrio na kuću kroz njih.

Ana Knežević, SMS poruke Foto:shutterstock; printscreen/NewsNation

Kako je najbolja prijateljica ispričala, Ana je bila potresena zbog razvoda, ali nije zvučala zabrinuto niti kao da je u opasnosti. Pričale su o predstojećem zajedničkom putovanju u Barselonu i koliko su uzbuđene. Ona je istakla da FBI radi na slučaju i da je na vezi sa španskom policijom, ali da nije u redu što je državljanin SAD nestao, a vlasti te države ne rade ništa kako bi pomogle u potrazi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare