Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs/Screenshot/Instagram/petrovicanica

Mlada glumica Anica Petrović koja živi i radi u Novom Sadu, od sinoć dobija poklone i gestove zahvalnosti od komšija, jer ih je juče, kada je videla čoveka sa pištoljem ispred zgrade, iz sveg glasa sa terase molila da ne izlaze napolje. Još je u šoku, jer joj je odluka da popije kafu pre odlaska u salon gde se desilo ubistvo, možda spasila život.

Anica živi u zgradi u blizini mesta užasnog zločina koji se desio juče, kada je V.R. (34) upao u solarijum u Ulici Jovana Subotića i pucao u bivšu devojku (26), koja je preminula na licu mesta.

Čula je pucanj i isprva je sumnjala jer nije bila sigurna da li su se čule petarde ili ipak pištolj, ali su joj sirene hitne pomoći i policije razrešile dilemu.

„Sa terase svog stana sam u tom trenutku ugledala čoveka sa pištoljem i molila komšije koji žive u mojoj zgradi, a imali su potrebu da izađu iz iste, da se vrate u svoj stan jer se nešto dešava…“, kaže Anica.

Novi Sad: Muškarac ubio devojku, a zatim pucao u sebe
Foto: Tanjug/printscreen

Kako kaže, tog jutra joj je plan bio da siđe i ode baš u taj salon kako bi zakazala termin.

„Ceo dan mi se nekako nije dalo. Odlučila sam da prvo popijem kafu pa da siđem, i čula sam pucnjavu baš dok sam pila kafu. Nadala sam se da su petarde ali sam osećala nelagodu, još uz sirene i sve što se desilo proteklih dana, nisam znala da li je taj neko uhvaćen ili ide i puca u ljude“, kaže ona.

Pročitajte još:

Zbog ovog njenog postupka od sinoć dobija zahvalnost komšija, a među njima su i roditelji mladića sa petog sprata, kojeg je na vreme upozorila da se vrati u zgradu.

Oni su joj na vrata stana simbolično doneli čokoladu.

„To me ohrabrilo dodatno, što postoje dobri ljudi koji dobro pamte. Trebalo bi da se vodimo porukom da je jedini udar na besmisao činjenje dobra. Ne mislim da sam neki heroj, oni koji cene takve stvari su mnogo više zaslužili divljenje“, ističe ona.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Anica Petrović je mlada novosadska glumica poreklom iz Vranja. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi Nikite Milivojevića, a ovdašnjoj publici je poznata po monodrami „Mulej“. Dobitnica je nagrade Predrag Peđa Tomanović za najbolju studentkinju Akademije umetnosti. Na pozorišnom festivalu Joakim Vujić, 2020. godine, dobila je nagradu za najbolju mladu glumicu, za ulogu Sofke u predstavi „Nečista krv“ Juga Đorđevića.

VIDEO: Sproveden počinilac masovnog ubistva u okolini Mladenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare