Zapaljen automobil, automobil u plamenu, vatra, Jurija Gagarina, Novi Beograd, Blok 70
Ilustracija Foto: E-Stock

Bez četiri automobila ostala je porodica Panić koja živi u Knez Miloševoj ulici u centru Valjeva nakon što ih je, kako su pokazali snimci video nadzora, jutros oko 4.40 časova namerno zapalio nepoznati muškarac za kojim traje potraga.

Potpuno su izgoreli „sitroen C 1” i „fiat 500 L”, dok je „mercedes A” teško, a „mini kantrimen” lakše oštećen nakon što ih je zahvatila vatra najpre potpaljena na prva dva automobila.

Sva vozila vlasništvo su Vladimira Panića, košarkaškog trenera i nekadašnjeg poznatog košarkaša valjevskog Metalca, Pivovarne Laško, Crvene zvezde i brojnih drugih klubova u zemlji i inostranstvu, kao i njegovog brata i majke, koji svi žive u porodičnoj kući u dvorištu u Knez Miloševoj ulici, koje je i prošle noći bilo nezaključano.

„Naša podstanarka koja živi u prostorijama u prizemlju kuće, primetila je da se neko kreće po dvorištu, a onda je ubrzo buknula vatra i takvog inteziteta da je plamen dostizao visinu krovova okolnih kuća. Odmah me je pozvala, a ja sam alarmirao vatrogasce i usledila je hitna intervencija, sprečeno je širenje vatre na okolne objekte i požar je ugašen“, priča Vladimir Panić za Blic.

Aktera paljevine snimile su sigurnosne kamere, pa se na snimku, koji će biti iskorišćen za istragu, vidi silueta piromana koja najpre tečnošću, odnosno zapaljivim smesama, poliva “fiata” i “sitroena”, nakon čega je odmah došlo do razbuktavanja plamena. Vatra se potom širi i na ostala vozila u dvorištu.

Pročitajte još:

„Mislim da je hteo da zapali tri automobila koji su uvek u dvorištu. „Sitroen” je obično parkiran na ulici, ali sada se i taj auto našao na pogrešnom mestu. Ovo je očigledno smišljeno delo da se ugrozi moja sigurnost i sigurnost moje porodice. Sva sreća što su vatrogasci brzo došli, vatra je mogla da zahvati i kuću u kojoj su mi supruga, deca, brat“,  ispričao je Panić.

On je naveo da ima razlog da sumnja da iza paljevine stoji jedna osoba koja bi mogla biti naručilac diverzije i da je to saopštio policiji i nadležnom tužiocu koji su došli na lice mesta. Uviđaj je obavljen, Panić štetu procenjuje na nekoliko desetina hiljada evra, a istražni organi tragaju za za sada neidentifikovanim piromanom.

Komentari

Svi komentari (0)