Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Facebook, Shutterstock

Mala Milica imala je svega 15 dana kada ju je otac Milomir Stanković (24) tresnuo o pod, besan zbog svađe sa svojom taštom. Zadobila je stravične povrede od kojih je preminula godinu i po dana kasnije u bolnici. U trenutku smrti Milica se vodila kao dete bez roditeljskog staranja, jer se njena majka u međuvremenu vratila nasilniku Milomiru...

Zločin koji je potresao Srbiju dogodio se februara 2017. godine u selu Pambukovica kod Uba. Tog dana, Miličina porodica je primala goste u svom domu povodom obeležavanja „babinih“, a prisutni su bili roditelji Miličine majke, Slavice. Beogradski mediji su izvestili da je došlo do svađe između Stankovića i tašte, tokom koje je Milomir čak ošamario majku svoje supruge.

Kako su tada ispričali, njihovoj priji Dragani smetalo je što „smederevac“ dimi i ponavljala je da beba ne može da živi tu. Milomir je na to rekao da je kraj njegovog i Slavičinog braka i da želi da uzme Milicu. Pobesneo je, iz naručja Zoričine tetke uzeo bebu i tresnuo je o pod.

Milomir Stanković Foto: Facebook

„Slavica se onesvestila, a ja sam uzela bebu u ruke i počela da je dozivam: „Milice, sine!“. Beba je jedva davala znake života. Bila joj je otekla glava, jedno oko joj je ispalo. Njegovi roditelji odvezli su nas do lekara, a Milomir je pobegao kod tetke. Molili su me da kažem da je beba pala iz kolica, ali ih nisam slušala. Odmah sam rekla doktoru kod kog smo bili dan ranije na redovnom pregledu šta se desilo sa bebom, i on je pozvao policiju“, ispričala je rođaka za beogradske medije.

Usled zadobijenih povreda dete je odmah nakon prijema u Urgentzni centar u Beogradu transportovano u Dečiju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj ulici, gde su se lekari borili za njen život. Imala je nagnječenje mozga I obilno krvarenje…

U međuvremenu, priveden je i Milomir, koji je pred policijom tvrdio da je beba pala spletom nesrećnih okolnosti pala, negirajući da ju je on bacio. Izvesno vreme je proveo u pritvoru, nakon čega je pušten na slobodu, što je javnost u Srbiji dočekala za nevericom.

Paralelno sa tim, o teško povređenoj Milici počele su da se staraju institucije. Nju je, naime, Centar za socijalni rad smestio u Dom za nezbrinutu decu. U jednom trenutku pojavio se tračak nade da će devojčicin život biti spasen, ali je ona ponovo primljena u bolnicu. Posle nekoliko dana borbe lekara da joj spasu život, devojčica je preminula.

Sahrani prisustvovao otac ubica

Kada je srpska javnost pomislila da ova priča ne može biti tragičnija i bizarnija, usledio je novi obrt. Zajedno sa vešću da je beba preminula, stigla je i ona da se Miličina majka vratila se suprugu nasilniku. Sa njim je dobila još jedno dete, a sve troje prisustvovali su poslednjem ispraćaju bebe Milice na večni počinak, na groblju Zbeg u Borči. Dok se opraštala od Milice, njena majka u naručju je držala devojčicu staru svega nekoliko meseci, umotanu u roze ćebence…

Bonus video: Kamion za odnošenje smeća usmrtio bicikliskinju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare