Miljan i Ljuban Vidović Foto: printscreen/TV SPORT KLUB, printscreen/TV Happy

Dvojica muškaraca, koje su kako se sumnja, maltretirali kik-bokseri Ljuban i Milan Vidović, poznatiji kao braća Hofman, na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu tvrdili su da je sve bila samo šala. Reč je o dostavljaču i konobaru sa video-snimaka koji su se ranije pojavili na društvenim mrežama, a iako njihovo svedočenje ide u korist Vidovićima, ključnu reč u ovom slučaju mogli bi dati veštaci.

Proteklih meseci pojavilo se nekoliko video-snimaka na kojima se vidi kako Vidovići maltretiraju građane. Sve je počelo nakon što je na internetu osvanuo snimak iz Modriče, na kom se vidi da Ljuban Vidović upada u kafić „Street“ i maltretira radnike i govori da „reketira pola Beograda“.

Potom su se pojavili i ostali video-snimci. Na dva snimka se vidi kako Miljan Vidović maltretira ljude, dostavljača i konobara iz Iriga.

„Kome si rekao da ćeš da zakolješ papagaja? Hoćeš da zakolješ papagaja pred mojom ćerkom? Je l’ si rekao pred mojom ćerkom da ćeš da zakolješ papagaja? Je l’ njoj da serviraš mrtvog papagaja? Nemoj da te masakriram pi*ko mala, nemoj da vidiš ko sam ja pi*ko mala. Ne smeš mom detetu da kažeš ništa loše, ima da me poštuješ, je l’ si me čuo?“, govori Vidović konobaru iz Iriga, a potom ga šamara i udara ga pesnicom u stomak.

#related-news_0

Iako su oštećeni u ovom postupku svedočili u korist Vidovića, to ne mora biti presudno za postupak protiv braće Hofman.

„Može da se pokrene postupak, ali je vrlo neizvesno da li bi se završilo osuđujućom presudom. Eventualno kada bi veštaci utvrdili da su oštećeni u strahu dali izjave da nisu maltretirani i da je u pitanju bila šala“, kaže advokat Denis Bećirić za Nova.rs.

Policija marica ispred Prvog osnovnog suda u Beogradu Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Neizvesno je da li će do toga doći, pogotovo u ovoj fazi istrage protiv Vidovića.

Šta se krije iza izjava oštećenih nije poznato, a kako su mediji ranije izveštavali, postojale su naznake da je na svedoke bilo pritisaka.

Kako je Blic pisao, tokom njihovog davanja izjave u policiji bilo reči da je osoba bliska ozloglašenoj braći uticala na njih i ono šta će reći u policiji.

U društvu Novaka Nedića

Podsetimo, reč je o bivšim prvacima u kik-boksu, mada se o njima u medijima češće pisalo u kontekstu incidenata. Jedan od njih, Miljan, usnimljen je i pre nekoliko meseci sa batinašima u Pančevu, uoči protesta poljoprivrednika u tom mestu. Sa huliganima je tada u društvu bio i generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić.

Foto:printscreen/ twitter/marinika tepic

Inače, Ljuban Vidović je nekadašnji šampion Evrope u kik-boksu, a protiv njega se vodio postupak u Republici Srpskoj jer je sa bratom Miljanom navodno oteo Nenada Jakovljevića iz Bijeljine, maja 2018. godine.

Kako je naš portal pisao, za Ljubanom se dugo tragalo, a kako su mediji u Republici Srpskoj pisali, predao se u septembru 2022. godine i priznao da je zajedno s bratom oteo Jakovljevića, kako bi mu naplatili dug. Okružni sud u Banjaluci osudio ga je na godinu dana zatvora, međutim Ljuban ju je zamenio za novčanu kaznu u iznosu od 18.050 KM, koju je platio.

VIDEO: Hofmanima pritvor do 30 dana. Kako su batinaši postali poznati?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar