Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Filip Krainčanić/Privatna arhiva/Antonio Ahel/ATAImages

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče su saslušana dva svedoka u sklopu istrage ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić, a zbog kojeg su uhapšeni radnici JKP "Vodovod" iz Bora Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50). Saslušanja se i danas nastavljaju, a prema saznanjima Nova.rs, danas bi trebalo da iskaz da prijatelj Dankinog oca Miloša Ilića, a koji je kobnog dana bio sa njim u vozilu i to u trenutku kada su se susreli sa osumnjičenima.

Direktor JKP „Vodovod“ Goran Pavić, kao i prijatelj osumnjičenog Jankovića saslušani su juče u tužilaštvu. Prema saznanjima Nova.rs, prijatelj Jankovića je saslušan povodom toga što je osumnjičenom, u danima potrage za Dankom, pozajmio svoj automobil.

Foto:Društvene mreže

Pretpostavlja se da je direktor JKP „Vodovod“ govorio i o ponašanju osumnjičenih u danima potrage za Dankom, s obzirom da su zbog zločina uhapšeni radnici tog preduzeća.

Saslušanja se nastavljaju i danas u Višem javnom tužilaštvu, a iskaz će dati prijatelj Dankinog oca. Ovaj svedok bio je sa Milošem Ilićem u kolima u trenutku kada je devojčica nestala. Oni su se kobnog dana, kada je devojčica nestala, susreli sa osumnjičenima Jankovićem i Dragijevićem u Banjskom polju.

Banjsko polje Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

O tome je detaljnije govorio na konferenciji za medije Bratislav Gašić, inače bivši ministar policije.

„Vozilo u kom su bili osumnjičeni bilo je ispred kapije (imanja Ilić) oko dva i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno““, rekao je Gašić.

Bratislav Gašić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Pročitajte još:

Telo devojčice još uvek nije pronađeno.

Tokom istrage zločina privedeni su i otac i brat osumnjičenog Dejana – Radoslav i Dalibor Dragijević zbog sumnje da su pomogli osumnjičenom Dejanu da premesti telo deteta.

Istraga celog slučaja nestanka i ubistva Danke u senci je nasilne smrt brata osumnjičenog za zločina – Dalibora, koji je preminuo tokom policijskog zadržavanja.

Dalibor Dragijević je priveden 6. aprila, u subotu. Kako se navodilo u saopštenju MUP, njemu je tada određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, da bi u nedelju ujutru javnost bila obaveštena da je Dragijević preminuo u policijskoj stanici. U saopštenju MUP je tvrdio da je Dragijeviću iznenada pozlilo, te da su lekari mogli samo da konstatuju njegovu smrti.
Kako se navodilo u saopštenju, njemu je tada određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, da bi u nedelju ujutru javnost bila obaveštena da je Dragijević preminuo u policijskoj stanici. U saopštenju MUP je tvrdio da je Dragijeviću iznenada pozlilo, te da su lekari mogli samo da konstatuju njegovu smrti.

Dalibor Dragijević Foto:Facebook

Telo Dragijevića je potom poslato na odbukciju koja je pokazala da je on umro nasilnom smrću. U sudsko-medicinskom nalazu, u koji je Radar.rs imao uvid, konstatovane su brojne povrede po telu Dragijevića, a ove okolnosti otvorile su pitanje policijske torture kojoj je Dragijević kobnog dana bio izložen.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, kobnog dana on je vođen na nekoliko lokacija kako bi pokazao gde su navodno sklonili telo. Dragijević je tvrdio da ne zna gde je telo, a navodno su ga policijski službenici tukli kako bi dobili informaciju.

VIDEO: Nema DNK tragova male Danke?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare