Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC, Nova.rs

Nakon što je nedeljnik NIN objavio detalje službene beleške koju je bivši načelnik Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije Slobodan Milenković napravio u vezi 100.000 evra koje su mu nuđene preko posrednika kako bi faktički zataškao "Jovanjicu" i za sve optužio bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, oglasilo se Više javno tužilaštvo reagovanjem.

„Povodom informacija u nekim medijima da Više javno tužilaštvo u Beogradu 14 meseci nije postupilo u vezi sa navodima iz službene beleške inspektora Slobodana Milenkovića od 5. jula 2022. godine, a zarad tačnog informisanja, podsećamo da je Više javno tužilaštvo u Beogradu tim povodom obavestilo javnost još 16. jula 2022. godine da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ovom tužilaštvu 11. jula 2022. godine dostavilo pomenutu službenu belešku, kao i da je beleška odmah po prijemu prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal kao nadležnom za postupanje, jer to tužilaštvo vodi dva krivična postupka u vezi sa predmetom „Jovanjica“. Pomenuta beleška je označena oznakom tajnosti „strogo poverljivo“ (STR POV)“, naveli su iz tužilaštva.

Slobodan Milenković Foto:E-Stock/Nenad Milošević

Podsetimo, nedeljnik NIN objavio je da je nedavno smenjeni načelnik Četvrtog odeljenja za drogu beogradske policije Slobodan Milenković prijavio je 2022. da su advokat Vladimir Đukanović, branilac prvooptuženog za Jovanjicu Predraga Koluvije, i Aleksandar Papić, suvlasnik prorežimskog tabloida Objektiv, pokušali da ga podmite zbog postupka za, kako se sumnja, najveću otkrivenu plantažu marihuane u Evropi.

Inspektor Milenković o tom slučaju sačinio je službenu belešku, u kojoj navodi da su mu Đukanović i Papić preko posrednika poslali poruku da navodno pregovaraju u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da mu nude 100.000 evra i napredovanje u karijeri samo da se dogovore kako dalje da postupaju u predmetu Jovanjica i da svu odgovornost svali na tadašnjeg ministra odbrane Nebojšu Stefanovića, koji je u vreme otkrivanja Jovanjice, novembra 2019, bio ministar unutrašnjih poslova.

Prema navodima iz službene beleške, u koju je NIN imao uvid, Papić je pokušao da razgovara sa inspektorom Milenkovićem, ali je on odbio i razgovor, i ponudu i očito sve prijavio. Milenković je, kao što je poznato delu javnosti do kojeg dopiru profesionalni mediji, već dva puta prijavio da mu se sprema likvidacija, piše NIN.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare