Potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić Foto: M.M./ATAImages

U Više javno tužilaštvo u Zaječaru danas je primljen je obdukcioni zapisnik Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, iza smrti sada pokojnog Dalibora Dragijevića iz Zlota, grad Bor. Podsetimo, nedeljnik "Radar" nedavno je otkrio da je Dragijević u policijskoj stanici umro nasilnom smrću, a ne prirodnom kako je MUP tvrdio u saopštenju.

Obdukcioni zapisnik će u najkraćem roku biti razmotren, nakon čega će se postupiti u skladu sa odredbama zakona, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se iz tužilaštva.

Dragijević je bio osumnjičen da je pomogao bratu Dejanu da ukloni telo Danke Ilić. Dejan Dragijević se sumnjiči da je sa kolegom Srđanom Jankovićem, kolima autorio devojčicu, a potom su je i usmrtili.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Nedeljnik „Radar“ nedavno je otkrio da je obdukcija pokazala da je Dragijević umro nasilnom smrću, o čemu svedoče brojne povrede koje je imao na telu.

Ipak, policija je u saopštenju navela da je Dragijević umro prirodnom smrću, te da mu je kobnog 6. aprila pozlilo u policijskoj stanici i da je Hitna pomoć po dolasku na lice mesta mogla samo da konstatuje smrt čoveka.

Policija na terenu pretražuje gde je telo devojčice Danka Ilić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kobnog dana osumnjičeni Dragijević je priveden zbog sumnje da je pomogao bratu da ukloni telo deteta.

Inače, nesrećna devojčica ubijena je 26. marta ove godine, a zbog sumnje da su ubili Danku Ilić u pritvoru se nalaze Dejan Dragijević i Srđan Janković, a za pomaganje u zločinu osumnjičen je Radoslav Dragijević.

Usledila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla devojčica koja podseća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju. Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dve osobe privedene i da su priznale zločin.

Telo deteta do danas nije pronađeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare