Ilustracija Foto: N1

Zbog sprečenosti veštaka da prisustvuju ročištu, u Višem sudu u NIšu danas je odložen početak ponovnog suđenja Nikoli Mladenoviću (35), koji je prvostepeno bio osuđen na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva biznismena Draška Ranđelovića, kao i njegovom rođenom bratu Marku Mladenoviću (40) koji je na prvom suđenju bio oslobođen optužbi. Presuda je ukinuta u drugostepenom postupku u kojem je Apelacioni sud odlučivao po žalbama niškog Višeg javnog tužilaštva i odbrane Nikole Mladenovića, tako da će suđenje obojici biti ponovljeno.

Sudija Ivan Bogdanović rekao je da je bolje da ponovnom saslušanju braće Mladenović pred sudom prisustvuju i veštaci, kako bi čuli njihova izjašnjenja, tako da će se naredno ročište održati 23.novembra.

Kako je “Blic” pisao, braća Mladenović su optuženi da su 8. oktobra 2020. godine u krugu fabrike „MIN kopex“ u Nišu sa umišljajem brutalno usmrtili Ranđelovića koji ih je angažovao radi izvođenja građevinskih radova na adaptaciji prostorija koje je uzeo pod zakup. Njima je stavljeno na teret da su u hali firme „MIN Kopeks“, gde ih je svojim vozilom dovezao oštećeni sa kojim su bili u prijateljskim odnosima, prišli biznismenu s leđa i zadali mu obojica više udaraca ušicama sekire u predelu glave i tela, te da ga je jedan od brace više puta udario po glavi čekićem – macolom nanevši mu povrede od kojih je preminuo. Marko je na prošlom suđenju ispričao da je video sukob Nikole i Draška ali da je otišao iz hale i tek naknadno saznao šta se desilo.

Pročitajte još:

„Sekao sam neke cevi kada sam čuo galamu. Video sam da su Nikola i Draško da stajali jedan prema drugome i da su se svađali. Nisam čuo šta su govorili. Draško se okrenuo prema meni, tada sam video da ga je Nikola udario sekirom u glavu. Draško nije pao već su počeli da se otimaju oko sekire. Uplašio sam se mnogo, čuo sam da je neko rekao „ne mešaj se“ ili mi je to prošlo kroz glavu od straha. Otišao sam kući gde sam se presvukao“, ispričao je Marko ranije pred sudom.

On je na ranijem suđenju rekao da se „tresao od straha“ kada je posle pola sata došao Nikola.

Kako je “Blic” pisao, Nikola je odbio da iznese odbranu na prvom ročištu prethodnog suđenja kad i Marko, već je progovorio tek na narednom pretresu kada je priznao da se kobnog dana u samoodbrani potukao sa biznismenom i udario u glavu macolom i ušicama sekire, ali je negirao da je odmah znao za kobni ishod tuče. Nikola je rekao da ga je Draško tog dana prvi napao sekirom i navodno zapretio likvidacijom cele porodice, nakon čega su se potukli, braneći se da je mislio u prvom trenutku da je biznismen samo povređen.

Više javno tužilaštvo u Nišu na prošlom suđenju tražilo je kaznu doživotnog zatvora za obojicu braće imajući u vidu sve okolnosti izvršenja krivičnog dela a posebno motiv zločina, način izvršenja ali i činjenicu kako su se okrivljeni ponašali posle ubistva, budući da su bili na sahrani žrtve gde su izjavljivali saučešće i nosili kovčeg sa telom.

Prvostepenom presudom koju je saopštio sudija Ivan Bogdanović 23.decembra 2021.godine Nikola je osuđen na 20 godina zatvora a Marko je oslobođen i ukinut mu je pritvor. Apelacioni sud je odlučujući po žalbama ukinut tu presudu I naložio ponovno suđenje.

VIDEO: Zaplena mariuhane i kokaina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar