Novak Stevanić Foto:Privatna arhiva

Suđenje optuženima za, takozvanu prvu otmicu zemunskog klana, Novaka Stevanića, odloženo je za 7. april, zbog nedolaska svedoka Ljubiše Buhe Čumeta. Stevanić se, zbog torture koju je prošao, ubio u aprilu 1998. godine.

Iako je izdat nalog za privođenje Buhe, iz, za sud nepoznatih razloga, to policija nije uradila. Takođe, nije stigla ni informacija od MUP zašto to nije urađeno.

Advokat oštećenih zatražio je da se odustane od ovog svedoka. Ipak, postupajući tužilac je insistirao da se Buha ipak pozove kao krucijalni svedok.

Pročitajte još:

Nije jasno zašto Više javno tužilaštvo u Beogradu insistira na svedočenju Buhe jer je jedan od okrivljenih, Nikola Bajić, priznao krivicu i kao neposredni učesnik opisao ceo tok događaja. U iskazu svedoka-saradnika Dejana Milenkovića Bagzija, potvrđeni su navodi iz optužnice.

Podsetimo, članovima zemunskog klana i korumpiranim policajcima na teret se stavlja otmica Novaka Stevanića koga su mučili dok nije odao gde se nalazi sef u kome su bili nakit, nakit, novac i druge dragocenosti.

BONUS VIDEO: Akcija MUP-a – zaplena marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar