Foto: Facebook

"Duša jedna neiskvarena. Koga god bi pitali za to dete u Laktašima rekao bi isto što i ja", priča za Srpskainfo potresena devojaka koja je poznavala mladića koji je ponižen i ismejan na razgovoru za posao nakon čega je postao žrtva sajber nasilja koje nije mogao da izdrži i oduzeo je sebi život.

Sagovornica portala Srpskainfo kaže da je Mladen Dulić (22) bio za mladić za primer – nije pušio, ni pio, niti ikoga u životu uvredio.

„Uvek je bio vedar i nasmejan. Imao poštovanje prema svakome. Ovo nije zaslužio, niti njegova porodica. Njegovo nevino i neiskvareno srce ovakve podle ljude nije moglo da podnese“, kaže ona.

Intervju za posao koji je sve bio osim toga, odigrao se u Mahovljanima. Tragedija se dogodila 28. oktobra. Mladić je sa roditeljima živeo u Laktašima.

Samoubistvo
Foto: Facebook

„Oni su, kao i on, divni ljudi. To dete je imalo 22 godine. Radio je na par mesta i uvek se borio i išao dalje. Nije bio od onih što čekaju da im neko nešto da“, kažu oni koji su poznavali mladića.

Podsećanja radi, Mladen Dulić (22), mladić iz Laktaša, izvrišio je samoubistvo, nakon što, kako se navodi na društvenim mrežama, nije mogao da istrpi pritisak javnosti zbog ismevanja koje je pretrpeo na razgovoru za posao.

„Jedan vredni dečak je samo tražio posao, ali nije imao sreću na tom putu (zbog video snimka koji se delio na mrežama, izvršio je samoubistvo), pa je odlučio da ide na neko drugo, neko bolje mesto, gde ima ljudi… Nadam se, da će na tom putu dobiti svoja krila i da će odleteti u raj, da mu se povređena dečja duša smiri… Mladen Dulić (dečak sa snimka), je danas zauvek otišao, a samo je tražio posao“, navedeno je na Fejsbuk statusu.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su da je Policijskoj stanici Laktaši prijavljeno samoubistvo na području ovog grada, te da su policajci preduzeli mere i radnje iz njihove nadležnosti.

„O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka“, rekla je Milana Stojanović, portparol PU Banjaluka.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ

Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala
Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd
Telefon: 064 2288885
Email: [email protected]
Centar Srce
Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].
Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević
Višegradska 26, Beograd
Centrala 011/3636400
Institut za mentalno zdravlje
Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555