_E-Stock_nenad_milosevic;E-Stock_dimitrije_goll;_E-Stock_blank

Zorica Gemović, frizerka i prijateljica ubijene pevačice Jelene Marjanović, trebalo bi sutra da svedoči u ponovljenom postupku protiv Zorana Marjanovića, optuženog za teško ubistvo supruge. Svedočenje Gemovićeve u prvostepenom postupku izazvalo je veliku pažnju javnosti, a ona je tada u sudu ispričala da joj je Jelena jednom prilikom rekla da bi je suprug ubio kada bi pokušala da ga napusti.

Zoran Marjanović je u prvostepenom postupku osuđen na 40 godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu poništio i naložio ponovno suđenje. Marjanović je ujedno i krajem prošle godine pušten da se brani sa slobode.

Njemu se sutra nastavlja suđenje u Višem sudu u Beogradu, a očekuje se da na pretresu budu ispitani svedoci. Između ostalih, pretpostavlja se da će sutra biti saslušana Zorica Gemović, frizerka pokojne Jelene Marjanović.

Zoran Marjanović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Gemovićev iskaz u prvostepenom postupku šokirao je sve u sudnici, a ona je tada otkrila da joj se ubijena pevačica žalila na odnose u kući, kao i da se plašila da ostavi Zorana. optuženom za njeno ubistvo.

„Pogledaj se na šta ličiš. Šta si to obukla?“

Gemovića je tom prilikom istakla i da se Zoran prema Jeleni navodno često obraćao sa nipodaštavanjem.

Pročitajte još:

„Jelenu sam poslednji put videla dva meseca pre zločina. Međutim, redovno smo se čule telefonom jer smo bile malo više od frizera i klijenta. Nikada nije govorila protiv Zorana, ali se nekoliko puta, dok smo bile zajedno, rasplakala. Nerviralo me je što joj se Zoran obraća sa ‘Tetka’ ili ‘Pogledaj se na šta ličiš. Šta si to obukla?’ Ona je na to samo ćutala, a kada bih je ja pitala zašto mu ne odgovori, ona bi mi rekla: ‘Ma, ne znaš ti ništa'“, rekla je ona u sudu.

Zoran Marjanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Svedokinja je tada rekla i da joj se Jelena žalila da ne može da izdrži više u kući i da joj dođe da ode sa Janom.

„Pitala sam je zašto ga ne ostavi, a ona mi je odgovorila: ‘Zoko, on bi mene ubio da ga ostavim’“, kazala je frizerka.

jelena marjanovic
Foto: Facebook

Inače, Gemovićeva je u svom iskazu pred Višim javnim tužilaštvom ispričala da joj je Jelena Marjanović bila više od klijentkinje. Rekla je da je Zoran uvek dovozio Jelenu u salon, a nekad čak i ostajao u lokalu.

„Ponekad bi ostavio njih dve i otišao, ali bi je onda zvao po 10 puta govoreći joj da požuri, pitao je kada će da završi. Često se događalo i da dođe u salon i čeka da završimo. Jana je uvek bila s Jelenom, znam da je pokojna Zorica čuvala Janu do godinu dana pred smrt, kada više nije mogla jer se razbolela, ali takođe znam i da dete nije htelo da ostane kod Zoranovih roditelja i mislim da su je na kraju upisali u privatni vrtić. Koliko ja znam, Jana nije htela da ostaje ni sa Zoranom, već je uvek bila s Jelenom“, rekla je ona i dodala da je Jelena imala loš odnos sa svekrom, Vladimirom Marjanovićem.

„Stalno se svađala sa svekrom, nije bila u najboljim odnosima sa Zoranovim bratom, s tim što je za svekrvu govorila da je žena ok i da od njih trojice – Zorana, Vladimira i Miloša, ne sme da pisne“, rekla je ona.

Nestala tokom džogiranja

Podsetimo, Više javno tužilaštvo tereti Zorana Marjanovića da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu Marjanović na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Pročitajte još:

Kako je Zoran tada ispričao, on i Jana su polako hodali za Jelenom na nasipu pored Dunava, a ona je džogirala ispred njih.

Potom je Marjanović pozvao policiju i prijavio nestanak supruge.

Telo nesrećne žene pronađeno je narednog dana, u kanalu u Crvenki.

VIDEO: Zoran Marjanović stigao u Palatu pravde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare