Foto: Shutterstock

Velja Pečenjara (ime poznato redakciji), drumski prevarant, vratio se svom starom poslu, a portalu Nova.rs javila se njegova najnovija žrtva, koju je "ojadio" za 6.000 dinara za gorivo. Naime, ovaj sugrađanin tvrdi da je prevaren pre samo šest dana, na jednoj benzinskoj stanici u blizni glavnog grada.

Iako se najpre mislillo da je ovaj prevarant konačno promenio ploču i rešio da se iskupi za svoja nedela, tako što je nekim žrtvama vratio novac, portal Nova.rs došao je do novih saznanja kako je Velja Pečenjara pre samo nedelju dana prevario čoveka na pumpi kod Beograda, ali i jednu porodilju koja je hranila svoje dete i odmarala od vožnje.

Pročitajte još:

Kako su nam preneli naši čitaoci, Velja je u luksuznom automobilu crne boje prišao čoveku i zamolio ga za pomoć.

„Prišao mi je sa pričom da li znam za „Kraljeve konake“ na Zlatiboru i rekao da ću da budem njegov gost za vikend, samo da mu pomognem. Kazao je da mu treba pomoć i da je ostao bez goriva, da mu platim ako sam u mogućnosti. Pošto sam bio u žurbi, rekao sam mu da sipa i da moram da idem“, navodi u svojoj priči sugrađanin.

Foto:Shutterstock

Kako objašnjava, sve vreme dok je sipao gorivo i dok mu je plaćao, Veljko je postavljao neka uopštena pitanja kako bi produžio konverzaciju i kako bi skrenuo pažnju čoveka.

Postavljao ista pitanja, bio sumnjiv

„Postavljao mi je ista pitanja i to mi je bilo odmah sumnjivo. Dok smo se okrenuli iznos je bio čak 6.000 dinara. Odmah me je pozvao sa svog telefona kako bi mi ostavio broj za identifikaciju. Rekao mi je: „Nemaš brige, sutra se čujemo da završavamo ovo, a moji ste gosti“, i tu se završila priča“, objasnio je naš sagovornik.

Sledećeg dana, Velja Pečenjara pozvao je svoju žrtvu, ali je čovek bio zauzet u tom trenutku i nije mogao da razgovara sa njim, pa su se dogovorili da se čuju kasnije.

Foto: Shutterstock

„Od tog trenutka se više nije javljao, pa sam mu poslao poruku sa brojem računa na koji da mi uplati novac, ali ni na nju mi nije odgovarao. Posle sam na internetu potražio broj telefona i našao neke informacije o firmama na njegovo ime i sličnim pričama o prevari sa ovim imenom“, završio je.

Prevario ženu sa detetom

Ovo nije jedinstven slučaj. Portalu Nova.rs javila se i jedna majka, kojoj je uzeo 1.000 dinara dok je bila sa detetom u naručju, u svom automobilu na jednoj pumpi.

„Stala sam na benzinsku pumpu kako bih podojila dete kada mi je prišao Veljko. Uzeo mi je tada samo hiljadu dinara, ali sam odlučila da ispričam ovo, kako bi se takvom prevarantu stalo na put“, rekla je jedna žena.

Ko je Velja i gde hara?

Podsetimo, Velja Pečenjara prevarant je iz okoline Beograda koji već godinama uzima novac ili sipa gorivo na račun naivnih građana koji stanu na benzinske pumpe u okolini prestonice, ali i širom Srbije. Svoje žrtve hvata na neku tužnu priču kako je zaboravio novčanik ili su mu blokirane kartice, te da je ostao bez goriva i nema kako da nastavi put.

Foto:Nova.rs

Kada se žrtva „upeca“ na ovu priču, ovaj drumski prevarant mu daje svoj broj telefona kako bi osigurao priču da će vratiti novac. Pojedinima je nudio noćenja, konačišta, ali najčešće pečenje za to što su mu pomogli u teškom momentu. Postavljao bi neka uopštena pitanja, kako bi razvio konverzaciju sa žrtvama i onda bi nestao nakon što dobije šta poželi.