Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Facebook/Urosh MX

Suđenje Urošu Pašajliću, optuženom da je zanemarivao i zlostavljao osmogodišnju ćerku, koju je na duže periode ostavljao samu zaključanu u stanu, trebalo bi da bude nastavljeno danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Prethodno ročište, koje je trebalo da bude održano 15. januara, odloženo je jer majka devojčice Nevena T. nije došla u sud. Kako je sudija objasnio, njoj je uredno poslat poziv, obaveštenje je ostavljeno u poštanskom sandučetu, ali poziv nije preuzet. Sud je do nje pokušao da dođe i putem policije, ali policijski izveštaj nije stigao do ročišta.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova,rs

Kako ne bi došlo do ponovnog odlaganja, na današnje suđenje je, osim Nevene T, pozvan i svedok Oliver S, u čijem se stanu na Karaburmi Pašajlić krio do hapšenja.

Podsetimo, Pašajlićeva bivša partnerka Ivana Ž, koja ga je prijavila za nasilje, ali i otkrila policiji da ćerku drži zaključanu u stanu, nakon davanja iskaza sudu je dostavila i fotografije stana u kom je živela sa Pašajlićem, a na kojima se, navodno, vide oštećenja koja su nastala kada je Pašajlić bio nasilan prema njoj. Naknadno će biti doneta odluka o tome da li će te fotografije na sudu da budu korišćene kao dokaz protiv Pašajlića.

Zvezdara porodično nasilje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Na jednom od prethodnih suđenja Pašajlićev branilac dostavio je sudu dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom Pašajlić navodi da se odriče roditeljskog prava.

„On je priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava“, rekao je advokat Lukić, piše Telegraf.

Foto:Facebook/Urosh MX

Optužen za dva krivična dela

Uroš Pašajlić se od 28. marta prošle godine nalazi u pritvoru.

Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P.

#related-news_0

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar