Ilustracija Foto: N1

Suđenje petorici funkcionera i zaposlenih u lokalnoj samoupravi Novog Pazara zbog malverzacija prilikom sprovođenja javnih nabavki biće nastavljeno u četvrtak pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu.

Kako je danas preneo novopazarski radio Sto plus, oni su uhapšeni u novembru 2020. godine, a Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu optužilo je u junu prošle godine pomoćnika gradonačelnika E.Š. i radnika Gradske uprave M.D. za produženo krivično delo trgovina uticajem.

Pročitajte još:

Nekadašnji direktor Zavoda za urbanizam S.Lj. optužen je za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se radnici lokalne samouprave S.A. i A.I. terete za krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Optužnicom je obuhvaćeno i odgovorno lice ponudjača na jednom od tendera E.V. koji se tereti za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

U istoj akciji bio je uhapšen i bivši direktor Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Emin Omerović koji je sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu zaključio sporazum o priznanju kivičnog dela.

Sporazum je prihvatio i Viši sud u tom gradu pa je Omerović zbog zloupotrebe službenog položaja pravosnažno osudjen na pet meseci zatvora, uslovno na godinu dana.

BONUS VIDEO: Hapšenje upravnika KPZ Niš

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar