Suđenje Urošu Blažiću porodice ubijenih dolaze na suđenje Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Suđenje Urošu Blažiću, masovnom ubici iz Dubone kod Mladenovca i njegovom ocu Radiši nastavljeno je danas u zgradi Specijalnog suda u Beogradu saslušanjem veštaka, ali i gledanjem snimaka koje je dostavilo Više javno tužilaštvo u Smederevu.

U sudu su prikazane fotografije kuće porodice Blažić i slike taksi vozila u koji je Blažić ušao nakon masakra. Takođe, prikazan je i snimak Radiše Blažića koji je nastao oko Nove godine. Na snimku se vidi Radiša Blažić koji ide kroz kuću sa pištoljem i kaubojskim šeširom, dok se svi u kući Blažić smeju tome. Na snimku se vidi kako stariji Blažić sve vreme držeži ruku na pištolju, silazi do trpezarijskog stola, dolazi do unuka i izgovara: „Dobar, loš, zao“.

Pročitajte još:

Za sudsku govornicu pozvan je Radiša Blažić, kako bi odgovorio na pitanja tužilaštva.

Suđenje Urošu Blažiću Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Ovo je snimak sa dočeka Nove godine, revolver je stajao u limenom delu u ormaru. Nije pravi revolver, ne koristi klasičnu municiju. Znam da je Uroš imao dozvolu za taj pištolj, ne znam šta ispaljuje. Samo tada sam nosio taj revolver, kada ga je kupio kada mi se pohvalio da jeste. Tad smo ga stavili u kutiju, da se pohvali da ga je kupio. Revolver je prazan, ne koristi municiju, uzeo sam ga iz kasete, metalnog sanduka, gde je stajao“, rekao je Radiša.

Na pitanje da li smatra da je bezbedno da pored unuka prolazi sa revolverom, rekao je da je bezbedno jer je revolver bio prazan i da ne koristi klasičnu municiju, kao i da je, da bi se pištolj napunio, potreban barut.

U sudu su prikazane poruke iz grupe na aplikaciji Vacap u kojoj je bio Uroš Blažić i u kojoj je posvađao sa ostalim ljudima neposredno pre izvršenja masakra. Poruke nisu čitane, već su samo prelistane.

BONUS VIDEO: Dolazak porodica ubijenih na suđenje Urošu Blažiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar