Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Privatna arhiva/Antonio Ahel/ATAImages/Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia

Tokom svedočenja Milorada Vukićevića, oca Lazara Vukićevića kog je brutalno mučila, a zatim i ubila kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, otkriveni su novi detalji iz života pripadnika grupe ali i njihovih žrtava. U sadržajnom svedočenju saznali smo i detalje pucnjave u "Kasini" iz 2017. godine, koja je ranije pominjana u javnosti, ali je Vukićević sada prvi put otkrio da se sve odigralo na rođendanu bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović.

Milorad Vukićević je svoje izlaganje u postupku koji se vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog optužbi da je ovaj klan ubio najmanje sedam osoba i izvršio druga teška krivična dela, započeo upravo događajem iz 2017. godine, koji se odigrao u „Kasini“ u centru Beograda. Odranije je poznato da je kobne večeri došlo do pucnjave, ali sada je svedok „pod zakletvom“ otkrio nove detalje.

Lazar Vukićević Foto: Privatna arhiva

„Krećem od 2017. godine, kada su mog sina Lazara pokušali da ubiju u diskoteci Kasina. Skočilo je devet pripadnika obezbeđenja Belivuka i Miljkovića na njega i to sve pred Dijanom Hrkalović, koja je slavila rođendan. Oteo je pištolj, pucao dva puta i pobegao“, rekao je otac Lazara Vukićevića.

On je naveo i kako je „policajac Purković, ‘poslušnik Belivuka’, četiri puta je pucao u njega“.

Tokom obraćanja sudu, Milorad Vukićević je rekao da je sina Lazara poslednji put video 14. oktobra, oko 15.00 ili 16.00 sati, „kada je Lazar došao kući da se presvuče“.

„Nisam ja ta Dijana“

Podsećanja radi, Dijana Hrkalović je ranije izjavila da nikada nije bila u kontaktu sa Veljkom Belivukom, uprkos tome što joj se u postupku koji se sada vodi pored nje, na teret stavlja da, pored ostalog, sudu nije dostavila podatke iz Belivukovog telefona. Ispričala je da zna za njega, ali da podaci nisu dostavljani na vreme po naređenju bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Veljko Belivuk hapšenje
Veljko Belivuk Foto: Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia

Takođe, ime „Dijana“ i slovo „D“ pojavili su se i u komunikaciji koju su imali Belivuk i ozloglašeni Žandarm Nenad Vučković Vučko.

„Strpi se, molim te. Evo i Dijana te moli“, naveo je Vučković, navodno, u jednoj od poruka.

„Nema šta ko mene da moli, brate – šta god da treba“, odgovorio je Belivuk.

Dijana Hrkalović i Vladimir Đukanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Hrkalovićeva je odbacila tvrdnje da je Dijana o kojoj govore Belivuk i Vučković, zapravo, ona.

„Nisam ja ta Dijana o kojoj oni pišu u porukama. Nemam šta da se izjašnjavam. U delovima u kojima se pominje transkript poruka Nenada Vučkovića i Veljka Belivuka pominje se i Nebojša Stefanović. Osporavam da sam u tim porukama, gde se pominje slovo „D” ili Dijana zapravo ja“, rekla je tada.

„Dajte 102 posto sebe“

Inače, Lazar Vukićević bio je poseban trn u oku grupe Belivuk – Miljković. U vreme kada je otet oktobra 2020. godine i doveden u takozvanu klanicu u Ritopeku, a u to vreme vođe grupe Belivuk i Miljković bili su u Crnoj Gori. Putem Skaj aplikacije koju su koristili davali su detaljne instrukcije o tome kako treba postupati prema Vukićeviću.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ovoga puta dajte 102 odsto od sebe. Molim vas, znači, iz petnih žila. Prenosite nam utiske, molim vas, znači, dajte nam malo da nahranimo ego. Ne preskačite sočne detalje“, napisao je Miljković optuženom Srđanu Laliću i tražio da mu šalju snimke i slike jezivog ubistva. Šta je tačno bio motiv ovog ubistva još nije najjasnije, uprkos tome što je otpužnica protiv ove grupe odavno podignuta.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Prema jednoj verziji Vukićević je pratio i osmatrao Belivuka i Miljkovića i oni su navodno imali informacije da Vukićević radi za škaljarski klan. Prema verziji koju su izneli svedok Milorad Vukićević, ali i dojučerašnji pripadnici klana koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom, Miljković je bio ljubomoran na Vukićevića, posebno jer je njegova sadašnja supruga nekada bila u emotivnoj vezi sa ovom žrtvom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar