Foto:Filip Krainičanić/Nova.rs/Privatna arhiva

Luka Vučetić (26) i Stefan Zlatanović (28), osumnjičeni za ubistvo Nikšićanina Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar, koje se 9. marta prošle godine dogodilo na benzinskoj pumpi u Rušnju, priznali su tokom suđenja krivicu za zločin. Zlatanović je juče u Višem sudu u Beogradu izneo odbranu, a tom prilikom govorio je o dve osobe koje dosad nisu poznate javnosti - reč je o Vladi i Banetu, ljudima koji su navodno radili za ubijenog Ranka Eskobara i koji su od njih tražili da ubiju muškarca čije ime nije saopšteno.

Ranko Radošević je ubijen marta prošle godine,na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj. Dvojica mladića pokrivenih hirurškim maskama, sa kapuljačama na glavi, ušetali su u lokal, prišli Radoševiću i u njega ispalili smrtonosne hice.

Pročitajte još:

Nakon što su u njega ispalili više hitaca, pobegli su u nepoznatom pravcu. Kako se sumnja, upravo ubice su ga kobnog dana namamile da dođe na pumpu. Na navodni sastanak ga je namamila maloletnica koja je privedena zajedno sa Lukom i Stefanom i to pričom o prodaji jednog automobila. Radošević nije ni slutio šta ga čeka.

Foto: Privatna arhiva

Tokom suđenja, Zlatanović i Vučetić su izneli odbrane, a interesantno je da je jedan od njih pominjao osobe za koje se dosad nije znalo. Tako je Stefan priznao da je ubio Ranka Eskobara i on je juče govorio o dvojicu muškaraca, Vladi i Banetu.

Krenuo da prodaje automobile

Pomenute muškarce je upoznao preko druga koji mu je ponudio da ga „spoji“ sa prijateljima koji se bave kupoprodajom automobila, te da je ubrzo krenuo da se bavi prevozom automobila. Njegov posao je bio da sa jedne lokacije preveze automobil na drugu za šta je dobijao novac, a ubrzo je taj posao prestao i zatim su mu Vlada i Bane dali kriptovani telefon i rekli mu da treba torbu koju neko donese da čuva u stanu, kao i da bude u stanu kada tu torbu neko dođe da preuzme.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Tokom suđenja je ispričao i da su mu rekli da ne sme da dira torbu koju mu donesu kako njegov DNK trag ne bi ostao na njoj.

Istakao je i da su mu izvesni Vlada i Bane plaćali stan, ponekad davali novac, a da su u decembru 2022. godine predložili da pozove nekog druga koji će zajedno sa njim čuvati taj “štek stan”, što je on učinio i tada je pozvao Luku Vučetića.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U jednom trenutku Vlada i Bane su im rekli da uzmu po pištolj iz torbe koju su čuvali, što su oni i uradili. Sve je bilo tako do februara kada su Vlada i Bane navodno okrivljenima rekli da više ne čuvaju torbu i dobili zadatak da prate jednog čoveka.

Zlatanović nije hteo da otkrije o kome je reč. Tog muškarca su pratili nekoliko dana, i videli da svaki dan ulazi u kola sa ženom i sinom, nakon čega su dobili eksplozivnu napravu koju je trebalo da postave ispod njegovog automobila, što su oni odbili.

Pročitajte još:

Prema Zlatanovićevim rečima, to je naljutilo Baneta i Vladu, koji su se potom dopisivali sa nekim i rekli im da moraju da odu u Rušanj na pumpu da se vide sa Rankom Crnogorcem. Oni su otišli i tamo ih je čekao upravo Ranko Eskobar koji je od njih navodno zahtevao da ubiju muškarca kojeg su do tada pratili.

Navodno im je pretio ubistvom porodice. Okrivljeni je ispričao i da su Vučetić i on planirali da ponude novac Radoševiću i da tako prekinu saradnju s njim, pa su narednog dana došli na pumpu. Našli su se sa njim, a prema njegovim rečima, uplašilo ih je kad je Radulović spustio telefon i tada je Vučević pucao u njega.

Sudeći prema navodima okrivljenog, muškarci Vlada i Bane bi mogli da imaju saznanja o zločinu. Ipak, interesantno je da okrivljeni nije rekao ko su Vlada i Bane.

Nije poznato ni da je u okviru istrage priveden neko ko se tako zove ili eventualno saslušan.

Ko je nalogodavac?

Inače, od samog zločina, sumnja se da su okrivljeni zapravo samo bili izvršioci ubistva Ranka Radoševića. Spekulisalo se da je likvidacija zapravo naručena, ali su ove informacije ostale na nivou spekulacija.

Podsetimo, zbog sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Zlatanović iz Lebana i Luka Vučetić iz Kraljeva.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Državljani BiH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko P. (28) i (22) Azra Š. optuženi su za krivično delo Teško ubistvo u pomaganju.

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Marko P. i Azra Š. sa umišljajem pomogli prvooptuženima u izvršenju krivičnog dela, jer su im obezbedili automobil „Golf 4 karavan“ za potrebe ubistva, a Marko P. i da je im je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela. Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Marko P. je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “Fiat tip 500”, da bi potom 27. februara, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog Radoševića radi kupovine njegovog automobila PMV “Golf 8”.

Sledećeg dana oni su razmenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici “Кnez Petrol” u Rušnju, gde je osumnjičeni Marko P. došao iznajmljenim automobilom, a kako bi video vozilo marke “Golf 8” koje je prodavao Radošević.

Devet dana kasnije, 9. marta Marko P. je kontaktirao Radoševića, putem aplikacije Vacap, pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici “Кnez Petrol” u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se Marko P. nalazio na teritoriji BiH.

VIDEO: Ubistvo Nenada Gajanovića u Nemačkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar