Foto: Privatna arhiva, Ljubica Sokić/Nova.rs

Tačno pet godina navršava se danas od smrti čačanskog studenta i divnog mladića Miloša Mileusnića (24), koga je svirepo usmrtio Neđeljko Đurović (31) iz Požarevca. Miloš je, kako kažu naši sagovornici bio pun života, radosti, šale, smeha, a oni su na godišnjicu posetili njegov grob, ostavili cveće i prisećali se uspomena.

Kako kaže otac stradalog mladića, doktor Goran Mileusnić, godine prolaze, ali bol ne jenjava. Naprotiv, sve je jači i muči dušu članova porodice, bliskih prijatelja, poznanika – svih koji su poznavali njegovog Miloša.

„Skoro svaki dan posećujem groblje. Međutim, na godišnjicu njegove smrti se sastanemo, pričamo o njegovom detinjstvu, prisećamo se nestašluka pa ponekad pomislim da će se odnekud pojaviti. A onda shvatim to neshvatljivo da moje uši nikada neće čuti taj baršunast smeh koji je bio zarazan“, priča za Nova.rs doktor Goran Mileusnić.

Foto: Privatna arhiva

Ponavlja, da je Neđeljko Đurović nezadovoljan svojim životom usmrtio njegovog sina bez ikakvog razloga.

„Suđenja su bila teška i mučna. Taj krvolok ni jednog jedinog trenutka nije pokazao trunku saosećanja na ročištima, a moj sin nije imao nikakvu šansu da preživi. I dan danas ne mogu razumem i ne mogu da verujem da neko može da izađe na ulicu i mačetom iskasapi drugog čoveka“, očajno priča naš sagovornik.

Pročitajte još:

Prema rečima Mileusnića, Miloš, nažalost nije imao šanse da preživi iako je, po njegovim saznanjima, bodrio sebe.

„Miloša je krasila hrabrost, ali tog jutra bitku nije dobio. Njega je iz obesti, hira i čista mira ubio taj zločinac, a video sam ga poslednji put u kovčegu. Bio je tako lep, ruke su mu bile prekrštene. I onda čuješ – poljubite sina i zatvorite kovčeg „, priča neutešni otac.

Foto: Privatna arhiva

Da je živ, do sada bi završio fakultet, verovatno bio oženjen, kaže Milošev otac.

„Više nemam reči kojima bih opisao tugu, naprosto ona je neopisiva, neizreciva i mnogo boli“, zaključuje dr Mileusnić i pita se da li ih gleda njegov anđeo ovako tužne.

„Ne prođe dan da ne pomislimo na njega“

I Miloševi drugovi kažu da im on nedostaje svakog dana. Kako pričaju za Nova.rs on je uvek bio sa njima da ih podrži, „ispali i prospe“ neku foru koja bi ih oraspoložila.

„Ne prođe dan da ne pomislimo na njega i na divne trenutke koje smo provodili zajedno. Često se pitamo da li je moglo drugačije, ali onda shvatimo da naš Miloš ne bi voleo da nas vidi tužne. Preispitujemo se, ali sećanje ostaje koje našeg Miša čini besmrtnim“, zaključuju drugari čačanskog studenta.

Foto: Privatna arhiva

Komšije naglašavaju da je bio odličan dečak, uvek je poštovao starije, pomagao… Svi imaju samo reči hvale za ovog mladića.

Miloš je bio i strastven navijač Partizana. Išao je na utakmice svog omiljenog, crno-belog kluba i nikada nije pravio probleme na susretima. U njegovu čast oslikan je mural na uglu Strahinjića Bana i Višnjićeve ulice u centru prestonice u crno – beloj boji. I u gradu pored Morave postoje murali sa likom stradalog mladića.

„Po dobrim delima mi tebe pamtićemo, a tvoj osmeh u našim srcima nosićemo“, piše na muralu u crno – beloj boji.

Foto: Privatna arhiva

Podsećamo, tragedija se dogodila 27. januara 2019. oko pet sati ujutru ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića, u Beogradu, gde je Miloš stanovao. Tada ga je Đurović, iz čista mira, usmrtio nožem na ulici.

Neđeljko Đurović, poznatiji kao „ubica sa tvitera“, je prvobitno osuđen na tri decenije zatvora. Obzirom da se žalio, Apelacioni sud mu je kaznu preinačio na 35 godina.

VIDEO: Protestna šetnja „Srbija protiv nasilja“ zbog izborne krađe i nerazjašnjenog ubistva Olivera Ivanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar