Luka Jovović Foto: Privatna arhiva/Luka Jovović

Luka Jovović stradao je u teškoj nesreći 30. aprila 2022. godine kada je svojim motorom udario u devojku N. A. (24) koja je, bez pokazivača pravca, iznenada skrenula u dvorište i oduzela mu prvenstvo prolaza. Izricanje presude osumnjičenoj, inače medicinskoj sestri, zakazano je za 17. septembar, a pomenuti slučaj ostaće u senci brojnih okolnosti koje su porodicu mladića dodatno uznemirile i porazile.

Tužilaštvo je zatražilo da se osumnjičena N. A. iz Ratkova kazni zatvorom od tri i po godine i zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 5 godina, kao i da snosi troškove krivičnog postupka.

Pročitajte još:

Saobraćajna nesreća u kojoj je mladi motociklista stradao dogodila se 30. aprila oko 21.30, na putu za Novi Sad, na izlazu iz sela. Kobnog dana, osumnjičena je naglo skrenula „golfom“ i direktno se zakucala u Luku Jovovića koji je od siline udarca odleteo preko krova nekih 10 metara i to na drugu stranu kolovoza. Mladić je pao u šiblje i tu ležao nepomično nekih desetak minuta dok komšije nisu izašle napolje, a devojka je, prema rečima Lukine porodice, pobegla u kuću.

Foto: Privatna arhiva/Luka Jovović

Ono što je sve šokiralo jeste da je osumnjičena medicinska sestra, a nije čak ni stala da pomogne Luki, koji je u tom trenutku još uvek bio živ.

Luka je od posledica teških povreda preminuo devet dana nakon saobraćajne nesreće. Najpre je bio u veštačkoj komi, ali je, nažalost, podlegao teškim povredama.

Ipak, ono što je naknadno dešavalo u slučaju šokiralo je javnost, a porodicu stradalog mladića porazilo.

Foto: Privatna arhiva,Luka Jovović sa porodicom

U momentima najveće boli, porodica Jovović je pretrpela užase od strane porodice devojke koja je izazvala nesreću u kojoj je stradao Luka. Naime, kako tvrdi Dijana, svakodnevno su ih prijavljivali policiji i to bez ikakvog razloga, o čemu svedoče brojne krivične prijave.

„Sve one su bile neosnovane. Policija je dolazila svakodnevno, a moj otac ima 34 godine rada u službi i zna da policija mora da izađe odmah po pozivu. Sestri i ocu su pozivali unutrašnju kontoru, jer ona radi na graničnom prelazu. Naravno, nikada nije bilo nekih nepravilnosti. Mom ocu, koji je tolike godine proveo u policiji i koji je ratovao za ovu zemlju, oduzeli su i oružje koje mu nikada nije vraćeno“, rekla je ranije za Nova.rs Dijana Jovović, Lukina sestra.

Ova mlada devojka izjavila je nedavno za medije da su protiv njih podneli ukupno 59 prijava.

Foto: Privatna arhiva

To nije jedina situacija sa kojom su se, nažalost, susreli. Naime, nisu im dopuštali ni da žale na miru.

„Bilo je situacija da odemo na mesto pogibije, a ona izađe i pusti muziku na zvučnik“, rekla je sestra ranije za Nova.rs.

Redovno izveštava javnost o postupku

Dijana je u znak sećanja na brata napravila Tiktok nalog „Pravda za Luku Jovovića!“. Ona redovno izveštava javnost o tome dokle se stiglo sa slučajem, ali i posvećuje emotivne reči bratu.

Pročitajte još:

Ovo je pesma koju je nedavno objavila:

„Da l te progone oči moje,
ovo plavilo kao more?

Da l te savest imalo tišti,
ili ipak iz tebe vrišti?

Zašto si mi nanela boli,
Pa mom ocu stavljaš još i soli?

Misliš da ću u zaborav ući
Ali ne znaš da se nećeš izvući!

Ceo život u mislima ću ti biti
Kako ćeš to od deteta svog skriti?

Kako ćeš mu objasniti ko je
Onaj dečak zbog kog ti sudbinu kroje?

Čemu više da se nadaš
Zar misliš da nećeš da stradaš?“

Podsetimo, teška nesreća u kojoj je Luka Jovović stradao dogodila se aprila 2022. godine. Od nesreće su prošle dve i po godine, a porodica mladića traži maksimalnu kaznu zatvora za osumnjičenu.

VIDEO: Nesreća kod Lazarevca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare