Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs/E-Stock/Miloš Rafailović/Mup

Marko Miljković optuženi član grupe Veljka Belivuka, danas je u nastavku suđenja toj grupi ponovio svoje tvrdnje da su DNK tragovi pronađeni u kući u Ritopeku, za koje tužilaštvo tvrdi da su tragovi ubijenih muškaraca, podmetnuti.

Miljković smatra da ne može samo na osnovu tih DNK dokaza da se zaključi da su lica ubijena, odnosno da su mrtva.

Komentarišući fotografije sa aplikacije „Skaj“, ubijenih muškaraca, za čija se ubistva terete pripadnici ove kriminalne grupe, tvrdi da su fotošopirane i tražio je njihovo veštačenje.

On je najpre pričao o sporazumima koje su sklopili okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić, te je naveo da je Hrvatin pisao šest meseci u svesku svoje priznanje.

U toj svesci i na suđenju, kako je rekao Miljković, on je priznao da je prodavao drogu i da je prenosio oružje, za koja dela on nije ni optužen ni oslobođen, tvrdi Miljković.

Miljković je naveo da je Hrvatinov sporazum falsifikovan, jer u njemu piše da je od njega oduzeto 10.000 evra, a na suđenju na Miljkovićevo pitanje da li je od njega oduzet novac, rekao da nije.

Zbog toga je, kako tvrdi, podneo krivične prijave protiv sudije koja je potpisala sporazum, tužioca i Hrvatina.

Za Spasojevića je prokomentarisao da je u pritvoru pokušao da izvrši samoubistvo i da je plakao, dok sad glumi „hrabrišu“.

Miljković je za Lalića naveo da to što je on pričao „ima samo u snovima“, dodajući da mu čak ni tužilac nije verovao jer nije pokrenuo postupak za ubistva o kojima je on pričao kao što su ubistva dvojice vlasnika „Pink“ taksija i Mirka Kojića.

Srđan Lalić Foto: MUP Srbije

Kada je reč o planiranju atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Miljković je istakao da je Lalić naveo da je taj atentat planirali da izvrše puškom, koju Lalić nikad nije video.

On se osvrnuo i na Lalićeve navode da su pripadnici ove grupe planirali terorističke napade na tržne centre i istakao da bi oni (pripadnici grupe) bili „moroni“ kada bi dizali u vazduh tržne centre u koje idu njihova deca.

Miljković je predložio sudu da kao svedoke ispita Milinka Brašnjovića, Dušana Jovanovića i Mladena Lazarevića, kako bi se ispitala verodostojnost iskaza okrivljenih-saradnika.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta.

Pripadnici grupe optuženi su za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića zvanog Goksi, Milana Ljepoju, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Bonus video: Belivukovi vojnici vraćeni u pritvor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar