Irina Borović, MIljana Borić i Borivoje Borović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Pred Višim sudom u Beogradu nastavljeno je suđenje roditeljima maloletnog dečaka koji je prošle godine počinio masovno ubistvo u školi "Vladislav Ribnikar". Budući da je prvooptuženi otac dečaka Vladimir Kecmanović završio iznošenje odbrane i ispitivanje od strane tužilaštva i oštećenih, danas je na redu majka dečaka Miljana Kecmanović.

Ona je u sudnici negirala krivicu i završila je iznošenje svoje odbrane. Odgovorila je na pitanja tužilaštva i advokata odbrane, ali je kazala da neće odgovarati na pitanja punomoćnika porodica oštećenih.

U slučaju „Ribnikar“ u toku su jedan krivični i pet parničnih postupaka. Krivični je pokrenulo Više javno tužilaštvo u Beogradu, a parnične postupke pokrenule su oštećene porodice u masovnom ubistvu. Razlika je i u tome što javnosti nije dopušteno da prati suđenje u krivičnom procesu, a jeste u parnici.

Pročitajte još:

Podsetimo, Vladimir Kecmanović, otac maloletnog dečaka, koji je u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u maju prošle godine ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, piše N1.

Više javno tužilaštvo tereti oca dečaka zbog sumnji da je obučavao maloletnog sina kako da rukuje oružjem, kao i da nije obezbedio uslove za čuvanje vatrenog oružja.

Majka dečaka optužena je za nedozvoljeno držanje oružja i municije, a razlog je to što se na jednoj čauri, koja je pronađena nakon masakra u školi, nalazio njen DNK trag.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Advokati optuženih, Irina Borović i Borivoje Borović

Za oca dečaka Tužilaštvo traži 12 godina zatvora, a za majku 2,5 godine.

Osim roditelja maloletnog dečaka na optužnici su i vlasnik i instruktor streljačkog kluba „Partizan“. Kako tvrdi tužilaštvo, a ranije je iz policije saopšteno, u taj klub je Vladimir Kecmanović odvodio svog sina da vežba pucanje na pokretnim metama.

Za vlasnika i instruktora streljane Tužilaštvo traži kazne od po tri godine zatvora, zbog davanja lažnih iskaza tokom istrage.

VIDEO: U slučaju „Ribnikar“ vodi se više različitih sudskih procesa. Dokle se stiglo?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare