Ilustracija, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Slučaj I. M. iz Kraljeva kojeg su opljačkali u garaži T.C. Delt siti, a da pri tom nije bilo vidljivog obijanja njegovog automobila, govori da su “haj tek” lopovi ponovo u akciji. Ovom Kraljevčaninu su iz kasete auta ukrali 200.000 dinara.

Pre nekoliko godina policija je uhapsila grupu koja je pljačkala vlasnike automobila. Za pljačku su koristili specijalne ometače signala, kojim su sprečavali vlasnike vozila da ih zaključaju. Kad bi se vlasnik udaljio, misleći da je njegov auto zaključan, lopovi bi ga otvorili i krali sve što se nalazi u kabini ili u gepeku.

Pročitajte još:

“Negde oko 13.30h sam sa suprugom otišao u šoping u Delta siti. Automobil sam nakon izlaska zaključao daljinskim, pri čemu je ključ odreagovao blinkanjem migavaca. U tržnom centru smo se zadržali nekih sat i po. Kad smo se vratili ponovo sam daljinskim otključao vrata, I auto je ponovo odreagovao blinkanjem migavaca. Ništa sumnjivo”, priča I.M.

Ali, kako kaže kada je ušao i otvorio kasetu, video je da nema koverte u kojoj je bilo 200 hiljada dinara.

“Nijedan vidljivi trag obijanja se ne vidi. Jasno je da su mi presreli I blokirali signal za daljinsko zaključavanje i ukrali novac”, objašnjava ovaj Kraljevčanin.

Pre nekoliko godina, nakon učestalih prijava oštećenih vlasnika automobila, policija je kradljivcima postavila zasede u svim većim tržnim centrima. Ali, izgleda posle kraćeg zatišja, bar kada je reč o prijavljenim slučajevima, priča o ovim kradljivcima ponovo je aktuelizovana.

Ukoliko je automobil parkiran na mestu koje pokriva kamera, policija može da pokuša da identifikuje lopove, ali to je uglavnom teško zbog nekvalitetnog snimka ili udaljenosti vozila od kamere.

Takođe, lopovi prvo osmotre gde su kamere i da li ih uopšte ima, pa tek onda kreću u akciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare