Gera i Milanka Nikolić Foto:Facebook/Milanka Nikolic

Ljubodrag Nikolić (69) iz Velike Plane tereti se da je u decembru 2022. iz lovačke puške ubio suprugu Milanku (65) na proslavi 40 godina braka. Nakon zločina je uhapšen, podignuta je optužnica protiv njega, a sada se odlukom Apelacionog suda u Beogradu nalazi u kućnom pritvoru sa nanogicom, i to u kući u kojoj je počinio ubistvo!

Zločin se, da podsetimo, dogodio 17. decembra 2022. godine u porodičnom domu supružnika koji su tog dana proslavljali četiri decenije braka. Nadležno Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu 12. jula prošle godine protiv osumnjičenog kome za krivično delo ubistvo preti do 15 godina zatvora.

Pročitajte još:

– Nadležno tužilaštvo u nekoliko navrata predlagalo je Višem sudu u Smederevu da se okrivljenom Ljubodragu Nikoliću produži pritvor za krivično delo ubistvo i do sada je taj predlog usvajan od nadležnih sudova. Međutim, iako je smederevski Viši sud odobrio da se okrivljenom produži pritvor, Apelacioni sud u Beogradu odbio je ovu odluku i preinačio je da okrivljeni Ljubodrag Nikolić dobije blažu kaznu, a to je kućni pritvor sa elektronskim nadzorom, tačnije sa nanogicom – navodi izvor i dodaje:

– Nikolić već neko vreme nalazi se u kućnom pritvoru u porodičnom domu u kom je u decembru 2022. godine iz lovačke puške ubio suprugu i to pred komšinicom.

Gera i Milanka Nikolić Foto:Facebook/Milanka Nikolic

Kako smo ranije pisali, kobnog dana okrivljeni je sa suprugom trebalo da organizuje proslavu povodom njihove godišnjice. Zločin se dogodio nakon što je Nikolić došao iz kafane.

– Ljubodrag je tog dana vidno pijan ušao u kuću, teturao se i jedva je stajao na nogama. Supružnici su počeli žustro da se svađaju jer je Ljubodrag opet pijan, i međusobno su se optuživali, a nisu se suzdržavali, iako je komšinica tu pored njih i sve to sluša – podseća izvor i dodaje da je Ljubodrag u svađi naleteo na Milanku i odgurnuo je na trosed, piše Kurir.rs.

– U jednom trenutku Milanka je izgovorila: „Ako budeš nastavio da piješ i nasrćeš na mene, vratiću se u Francusku!“. Nakon njenih reči ubica je pomahnitao. Otišao je iz dnevne u spavaću sobu, vratio se s puškom u rukama i rekao supruzi: „Sad ćeš ti da vidiš!“, a potom je zapucao.

Ljubodrag Nikolić je ubio Milanku koja se srušila nasred dnevnog boravka i komšinica koja je jedini svedok zločina zanemela je od šoka. Bračni par decenijama je živeo u Francuskoj, a tri meseca pre zločina Ljubodrag se vratio u selo kod Velike Plane, dok je nesrećna žena došla u Srbiju samo devet dana pre ubistva.

Takođe, okrivljenom se pored krivičnog dela ubistvo na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja, jer mu je prilikom pretresa kuće nađena nelegalna puška kojom je izvršio zločin, pištolj i 19 metaka više kalibara.

BONUS VIDEO: Trostruko ubistvo u Knjaževcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare