Foto: Facebook, Shutterstock

Protekli vikend u Srbiji obeležila su tri stravična zločina, u kojima su dve žene ubijene, dok je jedna teško ranjena u krvavom napadu. Najpre je Saša I. (46) u petak uveče nožem usmrtio nevenčanu ženu Gordanu D. (56), da bi se narednog dana dogodila još dva jeziva napada - D. D. (64) je, takođe nožem, usmrtio komšinicu S. J. (77), dok je Jonel V. (26) pucao iz lovačke puške u svoju nevenčanu suprugu Lidiju S. (20) sa kojom ima troje dece i teško je ranio.

Minuli vikend obeležile su brojne tragedije, a čak dve žene su ubijene. Najpre je policija u petak uveče uhapsila Sašu I. koji je ubio svoju nevenčanu suprugu Gordanu, tako što ju je izbo nožem nasmrt.

Stravičan zločin dogodio se oko 21 sat, dok su Saša i Gordana bili kod Zorana S., kojem je žrtva čistila i održavala kuću. U trenutku kad je vlasnik kuće otišao do toalete, osumnjičeni je iskoristio priliku i nožem nasrnuo na ženu.

Foto: Facebook

Događaj je telefonom najpre policiji prijavio osumnjičeni, a potom i Zoran S, koji je izjavio da se u trenutku napada nalazio u kupatilu.

Inače, u pomenutoj porodici već je bilo nasilja I ubijena žena je prijavljivala nasilnika.

Pročitajte još:

„Gordana je 3-4 puta prijavljivala za nasilje nevenčanog supruga Sašu, ali kada god bi se postupak pokrenuo ona bi odustala. Poslednji put je prijavila Sašu prošle godine. Gordana ima ćerku i oca u Beogradu, a nedavno je kratko boravila tamo, nakon čega se vratila u selo kod Saše. Centar za socijalni rad joj je predlagao da bude smeštena u Sigurnoj kući u Leskovcu, ali ona je to nekoliko puta odbila. Mi znamo da je veza bila problematična sa obe strane“, rekao je za medije Predrag Momčilović, iz Centra za socijalni rad (CZSR) u Leskovcu.

Sa druge strane, kako su meštani ispričali za Novu, osumnjičeni je poznat po problematičnom ponašanju, ali i tome da je imao problem sa alkoholom.

Zario nož u komšinicu

Samo dan kasnije dogodio se još jedan jezivi zločin.

U pančevačkom naselju Margita dogodilo se ubistvo kada je D. D. nožem usmrtio komšinicu S. J. zbog komšijskih nesuglasica.

Zločin je šokirao stanare tog naselja, koji kažu da je osumnjičeni živeo sam, te da je imao problem s alkoholom. Ipak, navode da dosad nije imao problem sa zakonom, te su svi šokirani i potreseni zbog svega što se desilo.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Istog dana dogodio se još jedan napad, ovog puta u selu Torak kod Žitišta. Jonel V. pucao je iz puške u svoju nevenčanu suprugu Lidiju S. sa kojom ima troje dece, a potom pobegao. Njega je policija privela juče ujutru, a prema rečima meštana sela, osumnjičeni je poznat po problematičnom ponašanju.

Pročitajte još:

Meštani Torka za Jonela kažu da mu ovo nije prvi put da ima posla sa policijom, kao i da je već ranije bio nasilan prema Lidiji, sa kojom ima troje dece.

„Poznajem tog mladića iz viđenja, ali se ne družimo. Samo se javimo jedno drugom na ulici. Njega je već ranije hapsila policija a bio je i u zatvoru. Inače je iz dobre porodice, njegovi rade u inostranstvu, ali je on na svoju ruku. On i Lidija su već duže zajedno, imaju troje dece. On je bio već nasilan prema njoj, ona ga je napuštala nekoliko puta, ali se opet vraćala. Nikome nije jasno odakle mu puška, ali valjda u Srbiji nije teško naći oružje“, kaže jedna komšinica iz sela Torak za Novu.

Foto: Facebook

Najmlađe dete je još beba koja ima tek šest meseci. Lidija se nalazi u teškom stanju i lekari se bore za njen život. Motivi zločina, za sada, nisu poznati.

Inače, ovo je drugo ubistvo žena u mestu Torak u poslednjih nekoliko godina.

13 žena ubijeno od početka godine

Od početka 2023.godine zabeležen je povećan broj femicida. Naime, za samo četiri meseca u Srbiji je ubijeno 13 žena, što je stravičan podatak.

Ovo je znatno veći broj ubistava u odnosu na prošlu godinu, u kojoj je, za 12 meseci, ubijeno 25 žena.

BONUS VIDEO: Svedok o ubistvu u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar