Stefan Đukić i Emil Tuzović , Foto: detective-info.com.ua

Crnogorci Milan Brajović, Stefan Đukić Mandić, Emil Tuzović i Goran Milašinović optuženi su da su ubili dvojicu mladića iz Srbije, Filipa Marjanovića (23) i Vukašina Gošovića (20) iz osvete zbog ubistva Baranina Zijada Nurkovića, kuma pokojnog Alana Kožara. Ubice mladića odranije su poznate široj javnosti zbog brojnih krvičnih dela, a Đukić i Tuzović se trenutno nalaze u ukrajinskom zatvoru zbog sumnje da su pokušali da ubiju šefa suparničkog klana Radoja Zvicera, dok su druga dvojica Brajović i Milašinović saslušani u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju crnogorske policije, pripadnici škaljarskog klana su tokom 2019. godine u kući jednog od njih, osumnjičenog Milana Brajovića u danilovgradskom naselju Jelenak, ubili dvojicu državljana Srbije, Filipa Marjanovića i Vukašina Gošovića, a njihova tela potom sakrili. Ovo ubistvo razrešeno je nakon pet godina od momenta njihovog nestanka, iako su se ranije, u presretnutnoj Skaj komunikaciji pripadnika kavačkog klana, pojavljivale informacije o tome gde su mučeni i ubijeni.

“Za one momke iz BG. Ubijeni su i mučeni u kuću kod Fitilja koji danas izlazi. Treba Fitilja stisnuti i forezničare poslati da su ga špijali Tuzo (Tuzović) i Manda (Đukić Mandić). Selo Jelovac ili tako nešto u DG”, navodi Kotoranin Radoje Zvicer u porukama sa Skaj aplikacije od 18. novembra 2020. godine. Inače, Fitilj je nadimak osumnjičenog Milana Brajovića.

Pročiatjte još:

Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

I ovo nije prvi put da se osumnjičeni za ubistvo Srba našli u fokusu javnosti. Podsetimo, Stefan Đukić Mandić i Emil Tuzović učestvovali su u pokušaju atentata na Radoja Zvicera u Ukrajini 2020. godine. Naime, Tuzović i Đukić su 26. maja 2020. godine ispalili su više od deset hitaca u Zvicera, koji je džogirao nedaleko od stana u kom je boravio u elitnom stambenom kompleksu „Novopečerski Lipki“ u Kijevu. Pet metaka je pogodilo Zvicera u grudi. Tada je iz ulaza zgrade istrčala Tamara Zvicer, žena vođe kavačkog klana i zapucala na ubice. Veruje se da je ona tada spasila život suprugu.

Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

“Ona je pucala na Zvicerove napadače. Njena akcija nije dozvolila ubicama da na licu mesta “dokrajče” žrtvu i ispale hitac kojim bi ga overili. Tamara je primorala pucače u beg”, objavile su ranije Vijesti.

Šta se događalo iz Zvicerove perspektive takođe se može videti iz poruka koje je razmenjivao sa odbeglim policajcem Ljubom Milovićem, koje su ranije objavile Vijesti.

“Kako si ženu obučio, al’ srce se ne može obučiti, svaka joj čast… Prvi dan su o tebi pričali svi živi kako si odreagovao, a onda više nijesi bio tema, od tada se samo o njoj priča, od kad je slika izašla sa oružjem”, konstatuje Milović.

Zvicer priznaje da je i njega iznenadila…

“Ja ulijećem u lokal i srećemo se na vrata, desna ruka u torbicu, ona mi grabi utoku i trči za njima… Reko’, đe ode, što je ovo, evo je vraća se i kaže: ‘Pobjegle pi**e’”.

“E, bogami je vuk, baš sam se iznenadio. Čudo”, kaže Milović.

Zvicer odgovara: “Sreću smo imali veliku, jer tu đe mi je bio ulaz, su još dvoje bili… Držao sam ga u torbicu (pištolj) na početak lokala, nisam mogao za njima ali bi’ se branio”…

Zbog pokušaja ubistva Zvicera u Ukrajini, tamošnja policija je tokom iste noći uhapsila Stefana Mandića Đukića, Podgoričanina Emila Tuzovića i Nišlije Petra Jovanića i Milana Brankovića. Đukić i Tuzović navodno su članovi barskog ogranka škaljarskog klana, na čijem čelu je bio pokojni Alan Kožar.

Alan Kožar Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Pomogli im narodni poslanik i policajci 

Ukrajinski mediji objavili su da su napadači odmah nakon pokušaja likvidacije zapalili automobil koji su koristili. Ipak, specijalne službe pronašle su ih u Odesi, dok su bežali sa mesta zločina. Prilikom hapšenja pružali su otpor i pokušali su da pobegnu.

Objavljeno je i da je zvanično utvrđeno da su im u kretanju Ukrajinom pomogli narodni poslanik 8. saziva Jevhen Deidei i ljudi iz njegovog okruženja – kijevski policajci Rostislav Černobrovi i Semjon Gordienko, braća Ivan i Viktor Grabariv i poslovni partner supruge bivšeg parlamentarca Vladlena Bukhinčenko, tvrde Vijesti. Tokom ispitivanja u svojstvu svedoka, Deide je izjavio da je pomogao u obezbeđenju transporta „balkanskih ubica“, navodno na zahtev svog poljskog prijatelja Mačeka.

„Traže nam dva miliona za bekstvo“

Početkom septembra 2021. godine Černobrovi i Gordienko otpušteni su iz nacionalne policije u Ukrajini.

Stefan Đukić Mandić iako se nalazio iza rešetaka u ukrajinskom zatvoru imao je redovnu komunikaciju sa svojom porodicom preko Skaj aplikacije. Kako je ranije preneo crnogorski Dan, Đukić je, navodno, komunicirao sa svojom majkom o uslovima iza rešetaka, kao i da planira bekstvo za koje mora da izdvoji milione. Takođe, tvrdio je da nikome da može da veruje i da je pristao da izvrši atentat na Zvicera zbog novca.

Stefan Đukić Foto: Detective-info.com.ua

Skaj komunikacije između korisnika pod šifrom 92TSA1 i OE3O6I odvija se u julu 2020. godine.

92TSA1: A možda izađem ja ovde i pobegnem, no ne pričaj Mandi, Manda je sa Čađenovićem. Dobro da znaš

OE3O6I: Nije

OE3O6I: I ne nadaj se da ćeš izaći, a on mi sam kaže da je Čađenović svaštočina

92TSA1: Znam i ja sve more, ne pričaj nislim ništa iskreno što se nas tiče ostaje između porodice da znaš

92TSA1: Izaću i odavde, samo gledaj

92TSA1: Ne sme procuriti informacija nigde

OE3O6I: A to su ti bajke da ćeš izaći iz Ukrajine samo ćeš dobiti više godina zatvora gore

92TSA1: A ok, gledaj pa da vidiš

OE3O6I: Sve su vas kamere snimile

92TSA1: Majko, ne se*i

92TSA1: Mi smo sa policijom radili

92TSA1: Oni nas uhapsili radi para

92TSA1: Boli njih ku**c za Zvicera, oni su ga i locirali

Radoje Zvicer
Radoje Zvicer Foto: Sky/Vijesti, preuzeto sa vijesti.me

92TSA1: Ja se ne vodim ka Stefan Đukić ovde

92TSA1: Zato je Čađenović poludio

92TSA1: Jer je shvatio sve, a nemoćan je

OE3O6I: Na sve portale piše da je sud odbacio kao neosnovanu žalbu advokata jer znaju ko si

92TSA1: Ukrajinci znaju da sam Đukić, a drže me na makedonsko da izađem na kauciju

OE3O6I: I da te neko ubije

OE3O6I: A gde su te to prebacili u Kijev ili negde drugo

92TSA1: U Kijev u veliki zatvor, 4000 ljudi

Potom Đukić dobija pitanje da li zna da je ubijen Alan Kožar, a potom on to potvrđuje i komentariše: „Krio se dugo, nego je voleo da se opušta i to mu je i došlo glave.“

Radoje Zvicer Foto: Printscreen/SKY

Zatim je opet usledila komunikacija vezana za pokušaj ubistva Zvicera, gde okrivljeni Đukić pojašanjava da im je u svemu pomogao ministar policije Ukrajine.

92TSA1: Majko mi smo na vezu sa ministrom policije i traže 2 miliona

92TSA1: Zato su i odugovlačili čekaju dva miliona, ako neće bežim ja odma

92TSA1: A ti prozboriš li što Mandi završićemo za sva vremena. Sve su to igrači i prodane duše

92TSA1: Treba na sledeći sud da izađem na nanogicu i da pobegnem. Da bi nas pustili daćemo 2 miliona, ovde za pare sve možeš

92TSA1: Ne znaš ti kakva je ovo zemlja

Đukić Mandić optužen je u Crnoj Gori i da je učestvovao u ubistvu Jovana Klisića i ranjavanju Velizara Gardaševića u Baru. Interesantno je da su na optužnici i njegova majka, supruga i polubrat. Takođe, tereti se i da je iz pritvora u Ukrajini naredio da se brutalno pretuče nekadašnja sudija Višeg suda u Podogorici Biljana Uskoković, pred kojom je ta kriminalna grupa svojevremeno odgovarala zbog ubistva Klisića i ranjavanja Gardaševića.

Bonus video: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar