Ilustracija Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva

Pripremno ročište u postupku protiv Milošu Đukiću (68), učitelja jahanja, koji je optužen za više krivičnih dela silovanja, polnog uznemiravanja nad polaznicama škole u kojoj je predavao, održano je danas u Višem sudu u Beogradu i on je negirao krivicu. Slučaj koji je zgrozio srpsku javnost otkriven je septembra prošle godine, nakon što su polaznice škole jahanja krenule da se otvaraju jedna drugoj o strahotama koje su doživele.

Đukić se tereti da je od 2010. do 2021. godine, pet polaznica škole jahanja, od kojih su dve u to vreme bile deca, a jedna maloletna, neprimereno dodirivao po intimnim delovima tela.

Takođe, u decembru 2010. godine, obljubio devojku koja je u to vreme bila maloletna, a osam godina kasnije pokušao da siluje još jednu maloletnicu. Suđenje protiv njega počelo je danas u Višem sudu u Beogradu, a kako je reč o pripremnom ročištu, ono je bilo zatvoreno za javnost.

Đukić se kratko izjasnio i negirao krivicu.

Ceo slučaj otkriven je zahvaljujući hrabrosti napastvovanih devojčica, koje su odlučile da progovore o tome šta se dešavalo godinama u školi glume.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Najpre su devojčice krenule da se otvaraju među sobom i da pričaju o strahotama, a potom su o tome odlučile da obaveste upravo kluba.

Iz uprave su odmah kontaktirali policiju, a potom su osumnjičenom učitelju stavljene lisice na ruke.

Pročitajte još:

Pomenuti slučaj je treći koji je otkriven u protekle tri godine u Srbiji, koji se dogođao u školama. Ispovesti žrtava učitelja jahanja bile su izuzetno potresne.

„Došao je, počeo da me masira, pa da me primorava na užasne stvari. Pokušala sam da se izmigoljim, međutim on me je držao, u tom trenutku shvatila sam da sam ostala potpuno sama s njim u Lipovičkoj sumi usred noći, i da nema ko da mi pomogne, da nemam koga da zovem, niti kuda da bežim. Poznato je da je strog čovek veoma preke naravi. Uplašila sam se da ću ga rabesneti i da će me još više povređivati. Onda sam utrnula i samo sam želela da se završi, da prođe. Vratile su mi se i slike prvog nasrtaja, i već sam krivila sebe što sam ostala tu da noćim, kao da sam zaboravila šta se dogodilo pre godinu dana… Kada je prošlo, pravila sam se da spavam u nadi da je to sve i da me tokom noći više neće dirati“, ispričala je žrtva za Blic, koja je u trenutku napada imala svega 17 godina.

Foto: Instagram

Većina žrtava ovog učitelja ispričala je i da ih je Đukić ucenjivao, te da zbog toga nisu prijavile.

Inače, Đukića šira javnost poznaje i po njegovim kaskaderskim ulogama u jugoslovenskim filovima. U jednom trenutku odlučuje da otvori Konjički klub MBM koji se najpre nalazio u Barajevu.

Za šta se sve tereti učitelj?

Optuženog Đukiću se na teret stavlja nekoliko krivičnih dela. Sumnja se da je Đukić u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Pročitajte još:

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar