mup.gov.rs

Damjan R, koji je uhapšen u Holandiji kao pripadnik kavačkog klana, a u sklopu velike međunarodne akcije u kojoj je zaplenjeno 115 kilograma kokaina vrednog 11 miliona evra, sin je Milana R, zvanog Rogo, koji je ubijen 7. juna 1997. ispred kafića "Fan" na Senjaku, navodi Kurir.

„Osim njega, u akciji policije uhapšen je i jedan od njegovih najbližih saradnika Vuk V, kom su lisice stavljene u Beogradu, zatim njegova sestra Jelena V, kao i Dušan P, Sanel Đ. i Đorđe S. D. Takođe, tužilaštvo je predložilo da Nikoli Vušoviću, zvanom Džoni sa Vračara, i Luki K, koji su u bekstvu, bude određen pritvor“, podseća sagovornik.

Damjan R. je, kako je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo, pripadnik kavačkog klana. Njegov otac Milan, prema pisanju medija, bio je pripadnik klana „Amerika“, kojim je rukovodio Vojislav Raičević, zvani Voja Amerikanac.

Pročitajte još:

Kobne večeri, napadači su sačekali da Milan R. izađe iz lokala i sedne u svoj „mercedes“, a onda u u njega ispalili više desetina hitaca iz dva oružja. Ubice kao ni naručioci nikada nisu zvanično otkriveni.

Kriminalna grupa, čiji je pripadnik bio, bila je jedna od najjačih sredinom devedesetih. Za njegovo ime vezivale su se brojne surove likvidacije. Prema pisanju medija, zbog ličnog sukoba Milan R. i Bojan Petrović učestvovali su u otmici i mučenju Voje Amerikanca. Spekulisalo se da je lično Rogo ispalio četiri metka u njegovo rame.

„Vojino telo nikada nije nađeno, ali su kružile glasine da je iskasapljen, a da su delovi tela bačeni u Dunav ili negde zakopani. Jedino je pronađen njegov zapaljeni džip. Posle nestanka Raičevića 1997, počeo je surovi kriminalni rat na ulicama Beograda. Njegovi prijatelji navodno su krenuli u osvetnički pohod u kom je, kako se sumnja, stradao i on“, podseća sagovornik Kurira i dodaje da je njegov sin Damjan u to vreme imao tri godine.

Boravio u iznajmljenom stanu

Vuk V, koji je kao član organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje kokaina uhapšen u subotu u Beogradu, na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branio se ćutanjem. Nakon saslušanja, zamenik tužioca predložio je sudiji za prethodni postupak da Vuku V. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo.

„Vuk V. državljanin je Srbije, ali živi u Luksemburgu i tamo mu je praktično ceo život. U Beogradu je boravio u iznajmljenom stanu, u kom je i uhapšen“, objašnjava sagovornik.

Uhapšenima su zaplenjeni laptopovi i mobilni telefoni s kriptovanom komunikacijom koji će biti veštačeni.

BONUS VIDEO: Zaplena marihuane na graničnom prelazu Gradina

Komentari

Svi komentari (0)