Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ivana L., bivša partnerka Uroša Pašajlića kom se sudi zbog sumnje da je ćerku (8) držao zatočenu bez hrane i vode u stanu u Mirijevu, otkrila je prvi put javno u sudnici kroz kakav je horor prošla. Nju je Pašajlić držao pet dana zatočenom u stanu u Krnjači, a ona je tokom današnjeg suđenja otkrila i kako je izgledao trenutak kada je pronađena osmogodišnja devojčica.

Žrtva Ivana L., koja je u međuvremenu promenila prezime i vratila devojačko, sada je Ivana Ž., ispričala je na početku suđenja sve o odnosu sa optuženim, ali i kakvo je nasilje pretrpela.

„Rekao je da zna gde mi žive ćerka i majka, pretio da će ih ubiti, šmrkao je kokain i pio… Potom je nastavio da me vređa, govorio da nisam normalna, da sam veštica da je sve uložio u mene. Inače sam za Uroša dizala kredite koje i dalje otplaćujem. Lupao mi je po stanu, udarao u vrata, jedna vrata od ormara je razvalio pa su mi dobrodošla da podupirem u svojoj sobi jer sam se plašila. Udario me je glavom o glavu, polomio mi je zub. Odlučila sam da prestanem da pričam sa njim da ga ne bih izazivala i da izvučem živu glavu. Nasmrt sam se uplašila“, rekla je žrtva drhtavim glasom, dok se tresla od straha tokom svedočenja.

Foto:Facebook/Urosh MX

Kako je Ivana L. ispričala, mislila je da Uroš ne zna šta priča jer se „izdrogirao i pokušavao da manipuliše“. Nakon što je uspela da pobegne od Pašajlića i ode u policijsku stanicu, ispričala je policajcima da on ima ćerku i da je drži zatočenom u stanu.

„Kada sam ispričala policajcima sve, uputili smo se na Zvezdaru. Policajci su se popeli jedan drugom na rame i ništa nisu videli, pa su me napali i pitali da li sam sigurna da je dete unutra i da li je možda neki drugi stan. Počela sam da plačem da otvore vrata i da, ako unutra nije dete, neka mene krivično godne. Kada smo došli do stana nije bilo kvake, nisu znali kako da uđu, pa je lisicama otvorio vrata. Kada su otvorili vrata, prekoputa su bila druga vrata zatvorena, sa ključem sa spoljašnje strane. Kada su ih otvorili, videla sam devojčicu kako viri iz kade i počela da je dozivam: „Medo, medo“. Pogledala me je i raširila ruke prema meni. Kada sam je podigla, pala joj je trenerka i onda sam videla da je skroz mršava“, kazala je Ivana L.

Zvezdara porodično nasilje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako je opisala, oko devojčice je bilo đubreta, ličilo je na otpad.

„Užasno je smrdelo, vrtelo mi se u glavi, inspektorka mi je rekla da uzmem dete, a ja sam počela da plačem i da se gušim, delovalo mi je da ću da padnem u nesvest. Kada je došla Hitna pomoć, odvela sam je do kola, a kada sam je predala, pala sam i počela da plačem. Krivila sam sebe, tražila mi je hranu rukama. Nije mogla reč da izgovori. Ispred WC je bila kesa korn fleksa, koji sam joj kupila ranije, a koja nije ni otvorena“, ispričala je Ivana L.

Na pitanje advokata ošćene devojčice da li može da napravi paralelu kako je devojčica izgledala kada ju je ranije viđela i kada je videla tog dana, svedokinja je tada odgovorila da je 2020. godine bila tri nedelje kod nje u stanu sa Uroševom sestrom iz Nemačke. Devojčica je tada, kako je rekla, govorila, za razliku od onog puta kada je pronađena u stanu.

Foto:Facebook/Urosh MX

Tokom njenog svedočenja Pašajlić je coktao, odmahivao glavom i krstio se.

Podsećanja radi, za slučaj koji je potresao javnost u Srbiji saznalo se u martu ove godine, kada je policija provalila u Pašajlićev stan, nakon što je njegova bivša partnerka prijavila u policiji da ju je maltretirao i da u stanu drži zarobljeno dete, koje jedva hrani.

Prizori su bili potresni, a devojčica koja ima osam godina, jedva da je bila živa, bila je neuhranjena i dosta je fizički zaostajala za decom njenih godina. Ona se odnedavno nalazi u hraniteljskoj porodici, a sada se čeka početak procesa protiv oca monstruma.

Osumnjičeni se od hapšenja nalazi u pritvoru, a za njim je bila raspisana potraga jer je, kada se saznalo za ceo slučaj, nestao, ali je ubrzo pronađen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar