Igor Jurić i Matej Periš
Igor Jurić i Matej Periš Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs/MUP Hrvatske/Privatna arhiva

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", istakao je ranije za medije da su za istragu slučaja nestalog Mateja Periša iz Splita ključni snimci sa sigurnosnih kamera grada, koji nisu prikazani javnosti, ali koji bi mogli da otkriju gde se kretao mladić u noći kada je nestao. On za Nova.rs ističe da ćutanje srpskih istražnih organa o snimcima otvara teren za razne teorije zavere.

Jurić za Nova.rs ističe da su ključni svi snimci sa sigurnosnih kamera u delu grada u kome je bio Matej u noći između 30. i 31. decembra.

Pročitajte još:

„Mislim na snimke drugih sigurnosnih kamera u tom delu grada gde se Matej kretao. U javnost je isplivao samo deo i nije nam jasno zašto se ostatak ne prikazuje. Ne znam razlog zašto se ostatak takođe ne prikaže i mogu razumeti da je to u cilju da se efikasno sprovede istraga, ali neko iz MUP mora komunicirati sa javnošću, jer samo ćutanje je potpuno pogodno za mnogobrojne spekulacije i teorije zavere“, kaže Jurić za Nova.rs.

Podsetimo, pojedini mediji objavili su nekoliko snimaka za koje tvrde da su nastali kobne večeri i da je na njima nestali Matej. Nenad Periš, otac nestalog Splićanina, istakao je da je na dva snimka njegov sin.

Sa druge strane, pojedini snimci su sporni, poput onog na kome se vidi kako neko pliva rekom. Zbog temperature vode gotovo da je nemoguće da je Matej plivao Savom na način na koji je prikazano na snimku.

Jurić je juče, gostujući u emisiji „Dan po dan“ na Tanjug televiziji, rekao da je važan snimak na kome se vidi osoba kako pliva Savom, jer postoje osnovane sumnje da je snimak napravljen mobilnim telefonom.

„Ukoliko je na snimku Matej, zašto ronioci nisu krenuli isti dan da pretražuju Savu i mesto gde je viđen u vodi?“, kazao je Jurić.

Istakao je da su za istragu značajna pitanja ko je napravio pomenuti snimak i kada, kao i, ukoliko na snimku nije nestali Splićanin, ko je osoba koja je pustila taj snimak u javnost i zašto.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, za nestalim mladićem traga se već 11 dana. Zasad nema informacija o tome pod kojim se okolnostima dogodio nestanak.

BONUS video: Ronioci nastavljaju potragu za Matejem Perišem na Savi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar