Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Dragan Vujić (39) i Irena Radumilo (35) poginuli su u subotu uveče kada su sa motornim sankama sleteli u jednu uvalu blizu Karaman grebena. Istragom će biti utvrđene sve okolnosti ove nesreće, a sagovornik Nova.rs, koji godinama unazad posećuje Kopaonik, ističe da je bilo pitanje dana kada će se neka tragedija dogoditi.

Godinama unazad veliki problem su kafići na stazama na Kopaoniku, koji rade kasno u noć, a gde se neretko služi alkohol.

„Bilo je pitanje dana kada će doći do ovakvog incidenta zbog bahatosti, jurnjave, vožnje pod alkoholom.. Niko ne reaguje, a u poslednje vreme vožnja pod alkoholom postala je redovna. Reč je o kafićima koje se nalaze na stazi, u njima se pije alkohol a potom gosti treba da se spuste niz planinu“, kaže sagovornik Nova.rs.

Kopaonik Foto:M.G

Iako je Dragan bio vrsni vozač i instruktor za sanke, postavlja se pitanje šta je sa onima koji nisu. Planina može biti jako opasna, pogotovo noću.

„Možda bi trebalo zabraniti alkohol u kafićima na stazama, upravo kako se ne bi dogodila neka tragedija. Ili makar regulisati to na neki način koji bi bio bezbedan za sve goste“, kaže naš sagovornik.

Pročitajte još:

Podsetimo, Dragan V. iz Aleksandrovca i Irena R. iz Novog Sada nastradali su tokom noći na Kopaoniku kada su se motorne sanke na kojima su se vozili prevrnule u uvali.

Kobne večeri Irena je bila u kafiću sa drugaricom.

Foto: Facebook

Dve devojke su, po zatvaranju kafića na Karaman Grebenu, pitale da li može neko da ih poveze, a dvojica mladića im ponudila prevoz motornim sankama. Jedan od njih bio je i stradali Dragan. Irena i on su bili na jednim sankama, a u jednom trenutku su se survali u uvalu i prevrnuli.

BONUS VIDEO: Potraga na Dunavu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare