Foto:shutterstock Dejan Trajkovic; privatna arhiva/facebook

Povodom ubistva koje se pre dva dana dogodilo u Priboju u kom je Ervin Ćelahmetović iz ovog grada preminuo nakon što ga je, u jednom ugostiteljskom objektu, brutalno pretukao pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Igor A. (28), Bošnjačko nacionalno vijeće iskazuje žalost, tugu ali i zabrinutost koju dele sa porodicom stradalog, ali i sa celom zajednicom. Inače, policajac Igor A. i dalje se nalazi u bekstvu.

Kao najviše predstavničko telo Bošnjaka u Republici Srbiji, ističu da krajnje ozbiljno shvataju problem sve češćih izliva šovinizma, nasilja i nacionalne netrpeljivosti u Limskoj dolini i to od strane policijskih službenika koji su dužni obezbediti sigurnost svakom građaninu i građanki Republike Srbije.

Ervin Ć. koga je policajac ubio u Priboju; Foto:privatna arhiva/facebook
Ervin Ć. koga je policajac ubio u Priboju; Foto:privatna arhiva/facebook

Bosnjačko nacionalno vijeće od nadležnih organa zahteva hitnu i ozbiljnu reakciju kako bi se rasvetlila pozadina ovog strašnog ubistva, koje predstavlja sled zabrinjavajućih događaja nakon nacionalističkih istupa grupe policijskih službenika u januaru prošle godine, koji su pevanjem pesama fašističkog sadržaja pozivali na nova ubistva Bošnjaka, a čiji epilog sudskog procesa jos uvek nije poznat.

Iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća zahtevaju od nadležnih organa, a posebno od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, da, adekvatnom reakcijom, osumnjičenog privedu pred lice pravde i da organi reda budu garant da se ovaj i slični slučajevi iz Priboja više nikada i nikome ne ponove.

Iz najvišeg predstsvništvog tela Bošnjaka u Srbiji tvrde da je prostor Sandžaka primer bogatstva različitosti i suživota ljudi različitih verskih i nacionalnih opredjeljenja ali, da ih nažalost, teška sudbina koju su Bošnjaci imali 90-ih godina prošlog stoljeća podseća da se zločini ovakve vrste moraju najstrožije kazniti.

Ubica iz Priboja, pripadnik MUP; Foto:privatna arhiva
Ubica iz Priboja, Igor A. pripadnik MUP; Foto:privatna arhiva

Policajac i dalje u bekstvu

Policija je ranije, prema nezvaničnim informacijama, privela trojicu mladića za koje se sumnja da su pomagali u zločinu, a osumnjičeni vinovnik Igor A. i dalje beži svojim kolegama. Prema takođe nezvaničnim informacijama, sumnja se da je mladić nasmrt istučen. Prema rečima očevidaca iz lokala u kome je došlo do tragedije, Ervin se provodio sa društvom u jednom kafiću, dok je pored šanka stajao Igor A. sa kolegom.

„Nakon kraće svađe, Igor je nasrnuo na Ervina i tukao ga sve dok nije pao na pod i ostao nepomično da leži. Sve se odigralo u nekoliko sekundi, a taj njegov kolega policajac nije stigao da odreaguje. Bukvalno se sve dogodilo dok je on uopšte bio svestan šta se događa. Kroz ceo kafić se prolamao vrisak: „Ubio ga je, ubio ga je“. Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt“, kaže mladić koji je kobne večeri bio u kafiću.

Prema nezvaničnim saznanjima sa terena, napad su snimile sigurnosne kamere iz lokala. Pretpostavlja se da će to olakšati istragu ubistva u lokalu.

Bonus video: Svedok o ubistvu u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare